IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2015, 11:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Harun Erdenay: Kulüplerin dediği olacak




Çok sıcak tepkiler aldım

Federasyon Başkanı olarak üç tane organizasyona katıldım. Prag’daki, Trabzon’daki ve Madrid’deki Final-Four’lara gittim. Başkan olarak Federasyon’a da zaman ayırmam gerekiyordu. Seçim çalışmalarına bu nedenle biraz geç başladım ama sonuçta bütün kulüplere ulaştım. Kulüp temsilcileri zaten yıllardır çok yakından tanıdığım spor adamlarıydı. Çok sıcak ve samimi bir şekilde beni karşıladılar. Aldığım mesajlar gayet iyiydi. Beni çok iyi tanıdıklarını ve inandıklarını söylediler. Onların şikayetlerini dinledim, neler yapılabiliriz konuştuk. Kafamda iyi fikirler oluştu.

Gelirler artacak

Genel olarak gelirlerin artırılması istendi. İkinci Lig ve Kadınlar Ligi’ne isim sponsoru ve televizyon yayını isteniyor. Genel şikayetlerin arasında federasyona ödenen katılım paylarının çok olduğu yer aldı. Bu konuda da revizyonlar yapıp, kulüplere yardımcı olacağız. Biz futboldaki gibi bir proje düşünüyoruz. Birinci Lig, Süper Lig olacak. İkinci Lig de, Birinci Lig. Bu konuyu halllettik. Süper Lig’e çok iyi bir isim sponsoru bulduk. İkinci Lig ve Kadınlar Ligi’ne de isim sponsoru kesinlikle bulacağız ve yayın sorununu çözeceğiz.

Zirveye çıkacağız

Kesinlikle şeffaf bir yönetim sergileyeceğim. Ligi oynayan kulüpler, kararları da onlar verecek. Yabancı sayıları, yönergeler, kurallar vs. Lig kurullarını daha sık yapacağım. Onların verdikleri kararları uygulayacağız. Kulüpler ligin paydaşları olacaklar. Karar mercii tabii ki biziz ama toplu karar alınırsa, ben de o kararları uygulayacağım. Türk basketbolu çok iyi bir yere geldi. Ben bu çıtayı daha da yukarı taşıyacağım. Amerika’yı hariç tutuyorum, Türk basketbolunu dünyanın zirvesine çıkaracağım.

İstediler, değiştirdik

Örneğin geçen yıl bütün kulüpler yabancı kuralının değişmesini istemişti. Biz de bunu yaptık. Fenerbahçe, Trabzon, Banvit Final-Four oynadı. Ben, Efes ve Karşıyaka’yı da başarılı buluyorum. Onlar da son sekize kaldı. Kadınlarda Fenerbahçe ve İstanbul BGD Final-Four, Galatasaray çeyrek final yaptı. Kulüpler bazında çok başarılı bir sene geçirdik. Bu kuralı pozitif buluyorum. Bu sezon da kulüplerin isteği doğrultusunda Türkiye Kupası Elemeleri’ni kaldırdık. Sezon öncesi kulüpler çok fazla maç yapmak durumunda kalıyordu, değişik bir formata geçtik.

Çok tecrübeliyim

Basketbolu bıraktığım zaman, milli takım menaceri olarak göreve başladım. Ardından yöneticilik ve asbaşkanlık yaptım. Şimdi de başkanım. Kulüp yöneticiliği ve antrenörlük görevinde de bulundum. Oyunculuk dahil basketbolun her kategorisinde yer aldım. Bütün bu tecrübelerimi Türk basketboluna aktarmak ve faydalı olmak için de bu göreve talibim. Sonuçta basketbolcu bir aileden geliyorum. Oyuncuyken takımın saha içi lideriydim. Sahada takımın lideri olmak, yönetimde büyük avantaj. Orada sorumluluk almayı öğrendim. Son toplarda, kritik anlarda sorumluluk hep bendeydi. Bütün bunlar, tecrübelerimi spor yöneticiliğine aktarmakta bana büyük avantaj sağlayacak diye düşünüyorum.

Gökhan German

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dediği, erdenay, harun, kulüplerin, olacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kulüplerin kasası alev alev Violent Spor Haberleri 0 28 Aralık 2013 18:18
Harun Erdenay (1968 - .... ) Aze Sporcular 0 07 Eylül 2011 18:55
Erdenay: Biz daha iyiyiz Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 19:14