IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2011, 22:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
William Anthony "Tony" Parker Kimdir? (Biyoğrafisi)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

William Anthony "Tony" Parker Kimdir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

(Biyoğrafisi)


William Anthony "Tony" Parker[1] (d. 17 Mayıs 1982(1982-05-17)) NBA'in San Antonio Spurs takımı ve Fransa milli basketbol takımı formalarını giyen Fransız profesyonel basketbol oyuncusu. Basketbol ile yakından ilgili bir ailede büyüyen Parker 2001 NBA Seçmelerine (2001 NBA Draftına) girmeden önce iki yıl boyunca Fransa basketbol liginde oynadı. San Antonio Spurs tarafından seçildi ve kısa sürede takımın birinci oyun kurucusu oldu Spurs ile 2003 2005 ve 2007 yıllarında üç NBA Şampiyonluğu kazandı. Yüksek hızı ve saha içi şut yüzdesinden üst düzeyde faydalanan Parker iki kez NBA All-Star maçına çağrıldı ve 2007 NBA Finalleri'nin MVP'si seçildi. Türkiye'de CNBC-e kanalında yayınlanan Desperate Housewives dizisi ile tanınan Eva Longoria ile 7 Temmuz 2007 tarihinde evlendi.[2]
Tony Parker
Çift ilk bebeklerini 2009 yılının başında beklemektedir.

Doğumu17 Mayıs 1982 (1982-05-17) (27 yaşında)
Brugge BelçikaUlusuBoyu6 ft 2 in (1.88 m)Kilosu180 lb (--82 kg)Draft28. sıra 2001
San Antonio Spurs
NBA kariyeri
İlk şampiyonluk [değiştir]Onunla ilk idmanımızdan sonra yeterince güçlü olmadığını düşündük - ve onu evine yolladık. Daha sonra tekrar görüştük ve antremana çıkardık bu sefer muhteşemdi.
Gregg Popovich 2007 NBA Finalleri sonrası[10]
2001 NBA Seçmeleri öncesi Parker San Antonio Spurs yaz kampına davet edildi. Koç Gregg Popovich tarafından Spurs yetenek avcısı ve eski NBA-oyuncusu Lance Blanks'a karşı oynatıldı ve ilk yaşadıkları cesaret kırıcıydı. Parker Blanks'ın sert ve fiziğe dayalı defansı karşısında ezilince Popovic 10 dakika içinde onu geri göndermeyi düşünmeye başladı.[11] Fakat Parker'ın en iyi hareketlerinden oluşan bir "en iyiler" karışık kasedini izledikten sonra Popovich ona ikinci bir şans daha verdi.[9] Bu sefer Parker Blanks'a karşı daha iyi bir izlenim bıraktı; Fransız daha sonra Blanks'dan "tek kişilik yıkım ekibi" olarak bahsedecekti.[11] Popovich Parker'ın oynanacak kumara değebileceğine karar verirken Spurs'un hala diğer takımların draft sırasında onu seçmemelerini ümit etmesi gerekiyordu. Öyle de oldu Parker'ın adı draft öncesi tahminlerde pek yer almadı ve oyun kurucu draft günü 28. sırada Spurs tarafından seçildi.

Çaylak sezonunda Antonio Daniels'ın yedeği olarak oynayan Parker 77 normal sezon maçında yer aldı. Maç başına 29.4 dakika oyunda kaldı ve 9.2 sayı 4.3 asist ve 2.6 ribaund ortalamasıyla oynadı.[1] 30 Kasım 2001 tarihinde Los Angeles Clippers karşısında oyuna girdiğinde Tariq Abdul-Wahad ve Jerome Moiso'dan sonra bir NBA maçında oynayan üçüncü Fransız oyuncu oldu.[12] Parker geçiş (transition) hücumuna katıldığında takım arkadaşlarını potayı daha rahat görebilecekleri pozisyonlarda topla buluşturarak Spurs'un oyununa daha yüksek tempo getirdi. Önü açık olduğunda sıçrayarak attığı şut yüzdesinin yüksek olması takımın uzunları Tim Duncan ve David Robinson'a daha çok boş alan sağlıyordu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çaylak sezonunda San Antonio'nun en çok asist yapan ve top çalan oyuncusu oldu ve 2001–02 sezonunda Yılın Çaylak Takımı'na oyun kurucu pozisyonunda seçilen ilk ABD dışında doğmuş oyuncu olma onurunu yaşadı.
Spurs'un playofflarda elenmesine rağmen, Parker'ın performansı gözden kaçmadı.

NBA'de ikinci senesinde Parker ilk şampiyonluk yüzüğünü kazandı. 82 normal sezon maçına da geçen yıllara göre büyük oranda yenilenmiş[9] San Antonio'nun oyun kurucusu olarak başladı.
Normal sezon istatistiklerini maç başına 15.5 sayı (mbs) 5.3 asist (mba) ve 2.6 ribaund (mbr) ortalalamalarına yükseltti.

Parker'ın takımın oyun kurucusu rolü 49 müsabakada takımın en çok asist yapan oyuncusu olmasını sağladı.
2003 NBA All-Star Haftasonu sırasında Parker NBA'de ikinci yılında olan oyuncuların oluşturduğu takım ile Got Milk? Rookie Challengeve ilk defa gerçekleştirilen 989 Sports Skills Challenge karşılaşmalarında yer aldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Normal sezon sonrası Parker iki kere kariyer sayı rekorunu kırarken Tim Duncan'ın sürüklediği Spurs finallerde New Jersey Nets'i 4–2 ile geçti ve bu Parker'ın kazandığı ilk şampiyonluk yüzüğü oldu.

Zafere rağmen Parker play-off boyunca oyunundaki istikrarsızlıkla mücadele etti ve maç içinde sık sık daha tecrübeli oyun kurucular olan Steve Kerr ve Speedy Claxton ile yer değiştirdi.
Bu sezon boyunca Parker koç Popovich taradından çok sert ve sık eleştirildiğini düşündü; Koç Popovich daha sonra genç oyun kurucusuna karşı eleştirel olduğunu kabul etti ve Parker'ın yaşıtlarından daha çabuk olgunlaşmasını ve çevresinde gelişen olaylardan daha az etkilenmesini istediğini belirtti.


Kaynak: Alıntılar (Quote)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anthony, biyoğrafisi, kimdir, parker, tony, william


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık