IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2014, 20:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ersan İlyasova





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kırım'dan Özbekistana sürgün edilen kırım tatarı bir ailenin çocuğudur. Babası Enver İlyasov ve annesi İraliye İlyasova Kırım dönüş yasaklarının kalkmasından sonra sürgünden Kırım'a dönmüştür.Genç yaşta yeteneği keşfedilerek Ülkerspor altyapısı tarafından yetiştirilmeye başlandı ve Türkiye Vatandaşlığına geçirildi.Asıl adı Arsen İlyasov olan Ersan İlyasova 2004 - 2005 sezonunda kısa süreler de olsa Ülkerspor'da forma şansı bulduktan sonra 2005 NBA seçmelerinde Milwaukee Bucks tarafından otuz altıncı sıradan seçildi. Bir çok otorite tarafından bir sene daha Türkiye Basketbol Ligi'nde tecrübe kazanması gerektiği yorumu yapılmış olsa da 23 Ağustos 2005 günü Bucks ile iki yıllık kontrat imzaladı. Ancak sezon başlamadan, tecrübe kazanması amacıyla, NBA takımlarının daha çok genç oyuncularını yetiştirmek için kullandığı National Basketball Development League (NBDL) takımı Tulsa 66ears'a gönderildi. Bu takımda bir sezonda oynadığı 46 maçta 12,5 sayı ve 7,0 riband ortalamayla oynadı.

Genç ve yıldız kategorilerinde birçok başarıya imza atmış olan genç oyuncu son olarak 2006 yılında İzmir'de düzenlenen Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası 2006'da en değerli oyuncu ödülünün sahibi olmuştur.NBA Scoutlari tarafindan Andrey Kirilenko'ya benzetildigi bilinmektedir.19.07.2007 tarihinde İspanya'nın FC Barcelona takımına transfer olmuştur.

2008-2009 sezonu icin takımı Barcelona'da kalarak çok doğru bir tercih yapmış, geleceğin en önemli oyuncuları arasında yerini şimdiden almayı başarmış, ülkemizde altyapının ne kadar da gelişmiş oldugunun en güzel örneği olan yıldız adayıdır.
2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na hazırlık için İngiltere'de yapılan GameOn turnuvasında oynanan maçlarda büyük bir performans ortaya koymuştur.Özellikle Polonya maçında gösterdiği performans sayesinde MVP ödülünü almıştır.

Efes Pilsen World Cup 8'de de çok iyi bir şekilde mücadele etmiştir.İstatistiklere göre çok sayıda rebaund yapan oyuncudur.Son maç olan İngiltere ile oynanan karşılaşmada ise 18 sayı ile oynayarak hem takımımızın hem de sahanın en skorer ismi olmayı başarmıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ersan, İlyasova


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık