IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2014, 12:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Valentino Rossi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Valentino Rossi, 1979 yılında İtalya’da Urbino, Marche’de dünyaya geldi. Tavullia’da büyüyen Rossi, eski bir motorsiklet yarışçısı olan Graziano Rossi’nin oğluydu ve ilk kez 2 yaşındayken motorsiklete bindi. Yarış sevdası ise go-kart ile başladı. Annesi Stefania oğlunun zarar göreceğini düşündüğü için babasına yavaş bir go-kart aracı yapması konusunda ısrar etmişti. Yine de daha hızlı gitmek istemesi üzerine, Rossi 5 yaşındayken babası 60cc lik kart motorunu 100cc lik motor ile değiştirdi.

İlkokuldayken gitar çalmaya ve futbol oynamaya da ilgi duyan Rossi’nin annesi, onun bir futbol okuluna gitmesini çok istedi. Oysa pitler ve motor yarışları onun daha fazla ilgisini çekiyordu. Graziano, junior kart lisansı almak isteyen 9 yaşındaki oğlu için evraklarda değişiklik yapmaya bile kalkıştı çünkü lisans almak için yaş sınırı 10 ‘du, fakat başaramadı. Valentino, 1990 yılında bölgesel kart şampiyonluğunu kazandı ve 1991 yılı sonlarına kadar Minimoto yarışlarında 16 bölgesel şampiyonluk elde etti. Yine de Minimoto onun için eğlence amaçlıydı ve go-kart yarışlarına devam etti. Parma’da yapılan Ulusal Kart Yarışları’nda 5. oldu. Valentino’nun gözü ona Formula 1 yolunu açacak olan Italian 100cc yarışlarındaydı fakat finansal yetersizlikler yüzünden 1992 ve 1993 boyunca Minimoto yarışlarıyla devam etti.

Rossi 1993’de Cagiva’da yapılan İtalya Şampiyonası’na katıldı. Bu yarış 125 cc kategorisinde katıldığı ilk yarıştı ve ertesi yıl şampiyonanın birincisi oldu. Yeteneği Aprilia tarafından keşfedilen Rossi, Avrupa 125cc Şampiyonası’nda onların sürücüsü olarak yarıştı ve sezonu 3. olarak tamamladı. Aynı sene, 1995’de ikinci defa İtalya Şampiyonası’nı kazandı. 1996 yılı ise Rossi’nin Dünya Şampiyonası’na katılmasına şahit oldu. Scuderia AGV takımında Aprilla motoruyla yarışan Rossi, ilk olarak Malezya’da yarıştı. Aynı sezon ilk zaferini Çek Cumhuriyeti’nde kazandı ve bu şampiyonadaki ilk sezonunu 11. sırada tamamladı. İkinci sezonunda Nastro Azzurro Aprilia Takımında yarıştı ve bu kez sezon boyunca 11 yarış kazanarak 125cc kategorisinde Dünya Şampiyonu oldu. Rossi aynı zamanda bunu gerçekleştiren en genç yarışçıydı.

Nastro Azzurro Aprilia takımıyla devam kararı alan Rossi, 1998’de 250cc kategorisinde yarışmaya başladı. Bu kategorideki ilk sezonunu 2. olarak tamamladı ve 5 yarış zaferi elde etti. 1999 sezonunda ise kazandığı 9 yarış ve topladığı 309 puanla şampiyonluk onun oldu. Ayrıca Rossi, bir kez daha bu kategoride şampiyon olmuş en genç sürücü ünvanını aldı. 2000′de Royal Class 500 cc‘ye geçen Rossi, aynı zamanda takımı Nastro Azzurro ile birlikte Honda ile anlaştı. Daha önce de olduğu gibi yeni klasmanındaki ilk sezonunu 2. olarak bitiren Rossi, 209 puan topladı ve 2 yarış zaferi kazandı. 2001’de ise 11 yarış kazanarak 325 puanla yeniden şampiyon oldu. Rossi kariyerinin bu noktasında, tüm zamanların en iyi Moto GP sürücüsü olacağını belli etmişti.

Valentino Rossi 2002 Moto GP Şampiyonası’nda 11 yarış birinciliğiyle fırtına estirdi. Şampiyon olmasının yanısıra Honda’nın yeni motorsikleti RC211V ile kazanan ilk şampiyon oldu. 2003’de de aynı başarısını devam ettirdi ve Honda takımıyla üstü üste ikinci kez şampiyon olmayı başardı. Sezon sonunda Yamaha takımına geçmesi motorsiklet dünyasını şaşırttı ve rakipleri bu durumu bir fırsat olarak görmelerine rağmen, Rossi 2004’te de inanılmaz performanslarına Yamaha takımında devam etti. Valentino Rossi sezonun ilk yarışında 1. oldu ve iki farklı motorla arka arkaya yarış kazanmasından dolayı, Moto GP tarihinde bunu gerçekleştiren 2. isim olarak tarihe geçti. Sezon sonundaysa kazandığı 9 yarışla, Yamaha adına yarışan diğer tüm sürücülerin aldığı puanların toplamından daha çok puan elde etti ve 2004 Moto GP Şampiyonu oldu. Rossi aynı zamanda Yamaha tarihinde Eddie Lawson ve Wayne Rainey’nin elinde tuttuğu, bir sezon boyunca kazanılan 7 zaferlik rekoru da kırmış oldu.

2005 sezonundaysa kazandığı 11 yarış ile yeniden Moto Gp şampiyonu olan Rossi, şampiyonanın Türkiye ayağında 2. oldu. Sezon boyunca üç kere ikinci, iki kere de üçüncü olan Rossi, Japonya’daki yarışı ise bitiremedi. Birkaç ay içinde 5. şampiyonluğu garantileyen Rossi, Malezya yarışında kazandığı 2.likle şampiyonluğunu ilan etti. Rossi’den önce sadece iki yarışçı; Giacomo Agostini ve Mick Doohan, Dünya Motorsiklet Şampiyonası 1. Kategoride 5 şampiyonluğa sahipti. 2005 boyunca Ferrari takımıyla yaptığı test sürüşlerinde hızlı tur zamanları elde eden Rossi, Formula 1’i düşünse de sonunda Moto Gp’de kalmaya karar verdi. Bununla ilgili olarak: ‘Önümüzdeki seneyi düşünecek olursak Yamaha ile iyiyim ama geleceği düşünecek olursak ne olur bilmiyorum.‘ demişti.

Rossi, 2006 sezonuna Yamaha ile devam ederken sponsorunu ise Camel olarak değiştirdi. Sezon öncesinde iyi geçen test sürüşlerine rağmen, 2006 sezonu beklediği gibi olmadı. Sezonun ilk yarışında diğer bir sürücü olan Toni Elias’ın ilk virajda kendisine çarpmasıyla, Jerez’de yapılan yarışı ancak 14. sırada tamamlayabildi. Bu Rossi’nin zaferle başlayamadığı ilk Moto GP sezonu oldu. Sezon boyunca da sadece 5 kez birincilik kazanan Rossi, Türkiye’de yapılan yarışta bu kez 4. oldu. Sezon sonunda Valencia’da 13. sırada tamamladığı yarış sonunda şampiyonluğu, yarışı 3. olarak tamamlayan Nicky Hayden’a kaptırdı.

2007 yılında Valentino bu kez Avustralyalı rakibi Casey Stoner ile didişmek zorunda kaldı. Ducati nin Yamaha karşısında inanılmaz bir üstünlüğü vardı. Virajlarda her nekadar fark kapansa da düzlükte kırmızı motor tam deyimiyle uzuyordu. Rossi sezonu sadece 4 birincilikle 3 sırada tamamlarken şampiyonluğa alışmış milyonlarca hayranı bir yıl daha beklemeleri gerekiyordu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2008 yılına geldiğimizde uğruna şarkılar söylediği Yamaha sı ile adeta uçuyordu Doctor. 18 yarışlık sezonda 9 birincilik, 5 ikincilik, 2 üçüncülük le zirveye kuruluyor ve Hayranlarını sokaklara döküyordu. Kariyeri okadar başarılı ve verimliydiki yarışırken sadece eğlenmeyi düşünen biri olduğunu söylemesine rağmen yıllardır hiç yarış kaçırmaması da işine verdiği ciddiyeti gözler önüne seriyordu.

Yamaha ile çıktığı 100 yarışta 46 birincilik elde etmesi bir tesadüfmüydü?

Valentino belkide en zor şampiyonluğunu 2009 da kazandı. Artık zorlu ve genç bir rakibi vardı. Dahası bu rakip takım arkadaşı Jorge Lorenzo idi. Kazandığı yarışlardan sonraki showlara artık bir karakter daha eklenmişti. Bu Valentino ‘yu nekadar etkilemiştir bilinmez ama yarış içerisinde sıkı temaslar olduğunu hatırlıyorum. Aynı renkte iki motorun birbirine bukadar yakın ve diğerlerinden bu kadar uzak olduğu sezon belkide hiç olmamıştır. Sonuçta Rossi 9. şampiyonluğu alıyordu fakat 10. şampiyonluk için temkinli konuşuyordu. “Jorge varken artık zor”

2010 yılına gelindiğinde Valentino rossi adı Ducati ile anılmaya başlandı. Bu transferin ardında yatanlar, Lorenzo’ nun Valentino’ nun geçemeyeceği kadar hızlı olmasından Yamaha nın VAle yerine daha genç ve başarıya aç Jorge yi desteklemesine, 6yıl önceki Ferrari görüşmesinden beri adı F1de geçen ve Ducati ile Ferrari nin aynı çatı altında olmasına kadar bir sürü teori üretildi. Bununla birlikte Bir İtalyanın İtalyan motorla yarışması ve İtalya da yarış kazanmasının ticari boyutları araştırıldı. Yamaha Rossi yi sanki gözden çıkarmıştı ki daha sezon bitmeden Ducati ile testlere katılmasına bile izin vermişti. Valentino Valencia da son kez yamahası ile sarılırken kariyeri için neyi yanlış yaptığının ve hayranlarını nasıl hasret dönemi içine atacağının farkındamıydı? bu hep tartışılacak bir konudur.

Valentino Ducatinin üstüne il bindiği gün aynı zamanda Ducatiden ayrılan Casey Stoner da Repsol Honda sına biniyordu. Sezonu 10 zaferle Şampiyon bitiren Stoner a karşılık sadece bir kez podyuma ( Fransa daki 3 lük) sezonu 200 puan geriden 7 olarak tamamlıyordu. 2010 sezonu sonunda geçirdiği sakatlık ve 11 yıl sonra gelen ilk kez yarışmaya 6 ayak ara vermesi bir önceki sezon kaybettiği şampiyonluğun motordan kaynaklı olduğunu gösteriyordu. Valentino Rossi kariyeri boyunca en kötü sezonu 2011 de geçirmiş ve sadece bir kez yarış sonunda kameralar motorunu görüntülemişti.

2012 Lemans taki ki ikincilikte takımı nekadar sevinirse sevinsin o işlerin iyi gitmediğini anlamaya başlamıştı. Motorun istediği seviyelere ulaşamadığını artık dile getirmeye başlamıştı. Kariyeri boyunca olumsuz hiç beyanatı olmayan eğlenceli Rossi artık umutsuzluğunu dile getiriyordu. Sezon boyunca bir kez daha ikinci olarak podyum görecek olan Doctor Laguna Seca daki alışık olmadığımı kazası sonrasında san marinoda eski günleri hatırlatan müthiş bir yarışla iki rakibi geçiyor ve korkunç Rossi baskısına dayanamayan rakipleri düşüyordu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ve milyonların beklediği mutlu haber geliyor. Valentino ayrılırken sarılıp öptüğü aralarında manevi bağ olduğuna inandığı Yamaha sına tekrar kavuşuyor. ilk testlerde ki başarılı zamanlar hayranlarını mutluluktan uçuruyor.

Dip not: Genel olarak Londra‘da yaşayan ve büyük bir popülariteye sahip olan Rossi’nin, motoruna her zaman aynı taraftan binmek ve yarıştan bir önceki gece motorunun yanında uyumak gibi batıl inançları var.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
rossi, valentino


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Valentino Rossi Sue Fotoğraf Kulübü 0 17 Şubat 2013 20:37
Valentino Very Valentino Absolu Bayan Parfüm Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Kasım 2012 02:22
Sergio Rossi Puma She Ah Kadınlar 0 07 Ağustos 2009 08:31