IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Anatolia

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2012, 09:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başımız sağolsun





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fenerbahçe'de önce ordinaryüs, sonra efsane oldu. Ama sadece Sarı-Lacivertli renklere âşıklar sevmedi onu. Futbolumuzun unutulmaz figürlerinden Lefter, yaşam mücadelesini dün kaybetti, geriye anıları kaldı...

Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane ismi Lefter Küçükandonyadis, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde dün akşam hayata gözlerini yumdu. Tüm Türkiye 87 yaşındaki 'Ordinaryüs'ün ölüm haberiyle yasa boğuldu.

Rahatsızlığı nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü Amerikan Hastanesi’ne kaldırılan ve zatürre teşhisiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane ismi Lefter, dün akşam saat 20.00 sıralarında vefat etti. 87 yaşındaki ‘Ordinaryüs’ lakaplı efsanevi futbolcu geçirdiği zatürre rahatsızlığı nedeniyle bir süredir kontrol amaçlı hastanede tedavi görüyordu. Haberin yayılması yurt genelinde büyük üzüntü yaratırken, Fenerbahçe Spor Kulübü resmi internet sitesinden “Camiamızın acı kaybı” başlığıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“105 yıllık Fenerbahçe Kulübü tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ve sembol sporcularından biri olan değerli büyüğümüz Lefter Küçükandonyadis’i kaybetmiş bulunuyoruz. Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören değerli büyüğümüz bu akşam saatlerinde hayata gözlerini yummuştur. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi, tüm camiamız ve spor kamuoyuna başsağlığı diliyoruz.”

YILDIRIM'IN GÖZYAŞLARI

Şike soruşturması nedeniyle Metris’te tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Lefter Küçükandonyadis’in ölüm haberiyle adeta yıkıldığı, gözyaşlarına hakim olamadığı öğrenildi. Lefter Küçükandonyadis, zatürre teşhisiyle hastaneye kaldırılmadan önce, Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a duygusal ifadelerin yer aldığı bir mektup yazmıştı. İşte Lefter ’in, torunu aracılığıyla Aziz Yıldırım’a ulaştırdığı o mektup:

‘Hakkını helal et yeter’

İlk önce sana güç, kuvvet ve sabırlar diliyorum. Fenerbahçe’ye ve sana haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bunları yanına gelip söylemeyi isterdim, fakat doktorum izin vermiyor. Rıdvan da sağ olsun helikopter temin etmiş beni sana
getirmek için. Uçmaktan çekinmeme rağmen gelmek istedim sana, ama izin vermiyorlar lanet olsun. Ben formayı giyerek hizmet ettim Fenerbahçe’ye. Sen ise başkan olarak inanılmaz işler başardın. Gelip gözlerimle gördüm. Daha yapacağın çok iş var. Yürekten söylüyorum ki yapacaksın. Moralini bozma sakın. Görüyorum ben, herkes senin
arkanda. Geçen gün taraftarlar geldi buraya. Gördüm, herkes dua ediyor sana. Haluk hayatımı yazıyor, yakında basılacak. Sen de birkaç satır yazarsan bu kitap için sevinirim. Yanına gelemiyorum ama sana torunum Özlem’le bir resmimi ve mektubumu gönderiyorum. Benim için yaptıklarını unutamam asla. Ne kadar ömrüm kaldı bilemem. Hakkını helal et yeter benim için.

LEFTER'İN LAKABI NEDEN ORDİNARYÜS?

Yıllarca onu taraftar olarak izledim, Milliyet’te gazeteciliğe başlayınca da kendisini bire bir tanımak şerefine eriştim.
Futbolculuk yıllarında maçlarını yazdım, onunla sayısız ve birbirinden değerli röportajlar yaptım. Futbolu bıraktı, Milliyet’te yazarımız oldu. Maç görüşlerini hep ben aldım. Yazılarını ertesi gün okuduktan sonra hatalarımı yakaladığında, bana, “İyi olmamış” diye takılırdı, kendisiyle gülüşürdük. Hiç unutmam bir maçta 4-5 kişiyi çalımladıktan sonra müthiş bir gol attı. Taraftarlar o gol sonrası adeta tribünlerde sevinçten çıldırmışlardı. O sevinç anında ünlü Fenerbahçeli taraftarlardan Manol Abi, gür sesiyle ‘Ordinaryüs’ diye bağırarak takdirini ifade etti. İşte Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsanesi Lefter Küçükandonyadis o tarihten sonra da hep Ordinaryüs olarak anıldı. Toprağı bol olsun...

BÜYÜKADA'DAN ÇIKAN EFSANE

Lefter Küçükandonyadis, Yunan bir balıkçı ve Türk bir annenin çocuğu olarak, 22 Aralık 1925’te Büyükada’da dünyaya geldi. 11 çocuklu bir ailenin üyesiydi.

Ada’da tanıştığı futbola, profesyonel olarak Taksimspor’da başladı. 1947 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Türkiye’nin ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün efsanelerinden biri oldu ve ‘Ordinaryüs’ lakabıyla anıldı. Birçok spor otoritesine göre, Türk futbolunun gördüğü en yetenekli futbolcu oydu. Fenerbahçe ile 2 İstanbul Profesyonel ligi, 1 Başbakanlık Kupası, 3 Türkiye Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Futbol milli takımlarında 50 kez forma giyen ve bu nedenle altın madalya ile ödüllendirilen ilk oyuncu oldu.

Fenerbahçe formasıyla 615 maçta 423 gol, A Milli Takımı formasıyla 46 maçta 20 gol attı ve 8 kez kaptan olarak sahaya çıktı.

3 Ekim 1951’de, 17 bin 500 Lira transfer ücretiyle İtalya’nın Fiorentina takımına transfer oldu. 1951-1953 senelerinde, Fiorentina ve Fransa’nın Nice takımlarının formalarını giyen Lefter, dönüşünde tekrar Fenerbahçe’de oynadı.

1953-1954 sezonu İstanbul Profesyonel Ligi’nde Gol Kralı oldu.

1954 Dünya Kupası’ndaki Türkiye-Güney Kore maçında 30 metreden attığı gol unutulmazlar arasına girdi.

Döneminin en ünlü sloganlarında biri, ‘ver Lefter’e yazsın deftere’ olarak tarihe geçti.

Türkiye 1. Futbol Ligi’nin (Süper Lig) ilk penaltı golünü, 15 Mart 1959 tarihinde Fenerbahçe forması altında Beykozspor’a attı.

3 Haziran 1964’te, Fenerbahçe-Beşiktaş arasında oynanan jübile maçıyla futbola veda eden Lefter Küçükandonyadis, futbol hayatının sonunda, adına jübile düzenlenen ilk Türk futbolcu oldu.

1963’te futbolu bıraktıktan sonra Yunanistan’ın Egaleo, Güney Afrika’nın Johannesburg takımlarında futbolcu ve antrenör olarak yer aldı. Daha sonra Samsunspor, Orduspor, Mersin İdman Yurdu ve Boluspor’da teknik direktörlük
yaptı.

1966 yılında, Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörlüğü yaptığı dönemde, bir taraftarın saldırısına uğrayıp, iki yerinden bıçaklandı.

70’li yaşlara kadar, her fırsatını bulduğunda futbol oynamaya devam eden Lefter, Büyükada’da yaşamaktaydı. Evli ve 3 çocuk babasıydı.

'HUZURLU UYU LEFTER, ÇUBUKLU BİZE EMANET'

Fenerbahçe Spor Kulübü çatısı altında mücadele eden tüm sporcular, Lefter Küçükandonyadis’in ölüm haberi sonrası başsağlığı mesajları yayınladı. Futbol takımı kalecisi Volkan Demirel, “Başımız sağolsun. Mekânın cennet olsun”, Gökhan Gönül ise “Seni hiçbir zaman unutmayacağız” mesajını yayınladı. En duygusal mesajlardan bir tanesi ise Kaptan Alex de Souza’dan geldi. Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda bulunan Lefter’in heykelinin karşısına, taraftarlarca kendi heykeli de yapılan Alex, "Başımız sağolsun. Huzurlu uyu Lefter. Çubuklu bize emanet" ifadesini kullandı.

Dostları ağlayarak Lefter'i anlattı

Televizyon yayınlarına bağlanan bazı isimlerin kısa mesajları dikkat çekiciydi...

Yüksel Günay (F.Bahçe Divan Kurulu Bşk.): Futbolculuğu bir yana büyük bir insandı.

Ali Şen (F.Bahçe Eski Bşk.): Fenerbahçeli olmamda en büyük rolü oynayanlardandı. Üzüntümün tarifi yok.

Turgay Şeren (G.Saray eski futbolcu): Aslında Lefter Türktür, bizdendir. Hazırlamıştım kendimi ölümüne ama olmadı. Bu acının tarifi yok.

Rıdvan Dilmen (Fenerbahçeli eski futbolcu): Sadece Fenerbahçe’nin değil, tüm Türkiye’nin başı sağolsun.

Her yerden taziye mesajı yağdı...

Lefter’in ölümü hayatını kaybetmesinden sonra taziye mesajları yağmaya başladı... İşte mesajlardan bazıları.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç: Seni unutmayacağız ordinaryüs.

Futbol Federasyonu: Lefter Küçükandonyadis’e Tanrı’dan rahmet, ailesine ve tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz.

Galatasaray Kulübü: Milli Takımımızın ve Fenerbahçe’nin unutulmaz oyuncusunun yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrendik. Türk futbol camiasına başsağlığı diliyoruz.

Önce statta sonra Ada'da tören

Fenerbahçe camiasını derinden sarsan ölümün ardından cenaze töreni ile ilgili hazırlıklar da yapıldı. Buna göre pazar günü Sarı-Lacivertliler’in stadı olan Şükrü Saracoğlu’nda görkemli bir tören düzenlenecek. Ardından Lefter’in cenazesi yaşadığı yer olan Büyükada’ya götürülecek. Fenerbahçe Kulübü organizasyonlar için tüm hazırlıkları üstlenirken, katılımın çok yüksek olması bekleniyor. Bu arada Fenerbahçe’nin aynı gün yapacağı yönetim kurulu toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

Başkan için izin istenecek

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, Lefter Küçükandonyadis'in ölümünün ardından hastanenin önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Koç, "Pazar günü saat 11.00'de Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda tören düzenlenecek. Törenin ardından cenazeyi motorla Büyük Ada'ya götüreceğiz. Cenaze kilisede yapılacak törenin ardından aile kabristanına defnedilecek" dedi.

Basın mensuplarının "Aziz Yıldırım cenazeye katılacak mı?" sorusu üzerine Koç, "İnternet siteleri üzerinden taraftarlar böyle bir kampanya başlattı. Biz de kulüp olarak gerekli başvuruları yapacağız ama gerçekleşme ihtimali düşük" diye konuştu.

Asbaşkan Koç, şunları söyledi;

"Sadece Fenerbahçe için değil Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Türk sporu için çok önemli bir isimdi. Kendisi sürekli rahatsızlanarak hastaneye geliyordu. Hep güçlenerek çıkıyordu. Ancak bu kez öyle olmadı. Kendisini saat 20.01'de kaybettik. Bundan sonra bize düşen gören Lefter adını yaşatmaktır. Sedat beye teşekkür ederim. Onun huzurun da Galatasaray yönetimine de teşekkür ederim. Geldiler acımızı paylaştılar. Böyle durumlarda taraftarlık, renktaşlık önemli değil. İyi günde ve kötü günde böyle dayanışma içinde olabilsek Türk futbolu daha iyi yerlere gelir diye düşünüyorum."

Lefter'in başkan Aziz Yıldırım'a mektup göndererek helalleşmesini "Sanki içine doğmuş gibi mektup yazdı. Helalleşti" şeklinde değerlendiren Ali Koç, Başkan Aziz Yıldırım'ın cenaze törenine katılıp katılmayacağına ise şöyle cevap verdi:

"Taraftarlar başkanımız Aziz Yıldırım'ın cenaze törenine katılmasını istiyor. Hatta internette de bir kampanya başlatılmış durumda. Keşke gerçekleşebilse. Ama gerçekleşmesi çok zor. Bunun olmasını isteriz. Gerçekleşmesini deneyeceğiz. Talep edeceğiz."

Bunun yanında Fenerbahçe Teknik direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçeli eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe yöneticisi Ali Yıldırım, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özaydınlı'da hastaneye gelerek ailesine destek oldu.

__________________
Make it real, Make me feel it.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Ocak 2012, 10:23   #2
Çevrimiçi
~ BLaCK_and_WHiTe ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Başımız sağolsun




Türk spor camiasının başı sağolsun. Toprağı bol olsun.

Kemal Kılıçdaroğlu bu adama kaleci demişti
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
BLaCK_and_WHiTe is now known as SNOOPY
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Ocak 2012, 10:30   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Başımız sağolsun




Kemal Kılıçdaroğlu'na kalsa Bülent Ersoy hala erkek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Make it real, Make me feel it.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Ocak 2012, 10:33   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Başımız sağolsun




adı üstünde ke'mal
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
başımız, sağolsun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mardin ÖMERLİ'DE PKK PUSUSU.Dağda 3 Gelincik Daha Açtı Başımız Sağolsun!! MasteR06 Haber Arşivi 0 24 Temmuz 2011 13:27
Başımız Neden Ağrıyor? Heidi Merak Ettikleriniz 0 22 Temmuz 2008 15:52
'Babam sağolsun değil, rektör sağolsun' CariSma Haber Arşivi 0 19 Şubat 2008 12:57