IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2016, 16:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Demirören: Gol çizgisi teknolojisi gelecek.




TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Gol Çizgisi Teknolojisi'nin Süper Lig'de de kullanılacağını söyledi.
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, NTV Spor'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'de gelecek sezon büyük ihtimalle Gol Çizgisi Teknolojisi'nin kullanılacağını belirten Demirören, "Gol çizgisi teknolojisi gerek duyulan bir teknoloji. UEFA'nın Mart'taki toplantısında UEFA organizasyonlarında da bu teknolojinin kullanılacağı görüşülecek. Bunu UEFA kullandıktan sonra biz de tüm stadyumlarımızda kullanacağız. Amerikan Futbolu durarak oynanıyor keza basketbol ve tenis de böyle. Futbol da durarak oynanacak olursa heyecanını kaybedecektir. Gol çizgisi bunu etkilemeyecek ve UEFA bize bir süre verecek. Bu süre içerisinde biz de bunu tüm statlarımıza getireceğiz. Bunun yapımında zor bir durum yok. Ancak gol çizgisi dışında bir şeye ihtiyaç duymayacağız. Ancak dışarıdan birinin gelip maçı izlemesi ve karar vermesi konusunda kesinlikle onay veremeyiz. Bu teknoloji değildir." dedi.

Türkiye Kupası'nda statü üzerinde çalışıldığını belirten Demirören, "Kart cezaları hususunda ilk kez sizden şikayet alıyorum. Eğer absürd bir durum varsa bunu ele alıp çözeriz. Bizler antrenörlerimizden bu konuda destek alabiliriz ancak biz MHK seminerlerimize onları davet ediyoruz ve yalnızca 8 antrenör geliyor. Hiçbiri gelmiyor. Şimdi bir karar aldık ve bu hususta MHK ile ilgili bir seminer yapacağız. O seminere de tüm antrenörlerin katılmasını zorunlu kılacağız. Ziraat Türkiye Kupası hakkında: Bu hususta ATV'ye teşekkür ediyorum. Seyircilerimiz bu olayı angarya olarak görüyor. Kulüpler de bu olayı böyle anlatıyor. İngiltere'de ne maçı olursa olsun statlar tamamen doluyor. Statüyü değiştirmek istiyorsak bunu yayıncı kuruluş dahil herkesle konuşarak yapmamız gerekiyor. Türkiye Kupası'nı sahiplenmemiz gerekiyor. Şu an statü değişikliğine gitmeyi düşünmüyoruz. Yalnızca maç sayısını düşürebilirz ancak bunu da yayıncı kuruluşla görüşerek gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yıldırım Demirören'in açıklamaları şu şekilde devam etti:

"LİGLERİ 1 HAFTA ÖNE ALABİLİRİZ"

"Fransa'ya gideceğiz ve bunun için ligleri gerekirse 1 hafta öne alabiliriz. Ne kolay ne de zor bir gruba düştük. Türkiye, onların çekindiği bir takım. Hedeflerimiz yarı final ve final neden olmasın? Biz kalıcı olmak zorundayız. Turnuva takımı olmak istiyoruz. Bir katılıp üç katılmamak istemiyoruz. Çok iyi bir jenerasyon yakaladık. İlk kez taraftar kulübü oluşturduk. 25.000 oldu ve daha da büyüyor. Turnuvadaki maç bileti talepleri de artıyor bu hususta."

"KULÜPLERİN MALİ YAPISI BOZUK"

"Mali konular hakkında federasyon başkanı olduğum günden beri konuşuyorum. Kulüplerin mali yapısı malesef bozuk ve git gide kötü duruma gidiyorlar. Tüm kulüplerin borçları toplamı 3,5 Milyar Dolar civarında... Yasa ile beraber kulüplerimizin borçlarının yapılandırılması gerekiyor. Belirli bir vadeyle bunun çözülmesi gerekiyor. PTT 1. Lig'de bu durumda toparlanma hakim ancak Süper Lig'de Mersin İdman Yurdu gibi bir çok takımın büyük problemleri var. Eğer kulüplerin toparlanamamaları söz konusu olursa daha kötü dönemler bizi bekliyor. Bu durumda UEFA organizasyonlarına da katılamaycaklar."

"PASSOLİG'LE ALAKASI YOK"

"Türkiye'de malesef Passolig öncesi ve Passolig sonrası olarak konuşuluyor. Passolig öncesinde büyük kulüpler dahil seyirci ortalaması 11.000 civarıydı ve şu andaki ortalama 8.600 civarı. Bu durumun Passolig ile alakası yok. Burada bakmamız gereken seyirciyi futbola nasıl çekmemiz gerektiğidir. Ancak bu yalnızca federasyonun işi değil. Gerek kulüpler, gerek federasyon gerekse medyaya bu konuda büyük iş düşüyor. Bu konuyla ilgili olarak UEFA ile de çalışmalarımız var. Söylediğim gibi bu durumu yalnızca federasyona yıkmak olmaz. Futbolun sadece sahada oynandığını ve şov olduğunu, maçtan sonra da futbolun güzelliklerini konuşursak taraftar sayısı artacaktır."

"HATIR GÖNÜLLE OLMASIN"

"Yabancı kanunu ile ilgili şunu söylemeliyim. Serbest bırakmadan önceki kural 6+2'ydi. O dönem oynayan yabancı ortalaması 4,5 idi şimdiyse 6,5... Ayrıca genç bir milli takım yarattık. Altyapı eksiğimiz konusunda durumu kabul ediyoruz. Fakat şu an futbolun gelişmesi için tesisleşme, altyapı ve mali kontrolle bu temeli inşa etmek istiyoruz. Bu hususta Fatih Terim de bizlere yardımcı oluyor. Belirli noktalara tesislerimizi yapacağız. Altyapıdaki hocalarımız yanlış anlamasın. Genelde kulüplerde altyapı hocaları hatır gönülle orada oluyorlar. Bunun olmaması gerekiyor."

"DEVŞİRMEYE KARŞI DEĞİLİM"

"Devşirme oyuncuya karşı değiliz. Aurelio bu ülkede yıllarca milli formayla oynadı. Gerek Donk gerekse Fernandao, milli takımımızda oynayabilir. Kendileri de isterlerse kriterleri gerçekleştirip ülkemiz için oynayabilirler. Turnuvalarda kalıcı olmak için bir kaç tane bu şekilde takviye yapmak yanlış olmaz. Kısa vadede bu şekilde turnuva takımı olabiliriz."

"CEZALARDA ADALET EŞİT UYGULANIYOR"

"Verdiğimiz cezalarda adalet eşit uygulanıyor. Belirli hukuk kurallarına göre cezalar belirleniyor. Kişinin ilk kez ceza alması veya daha önce bir kaç defa alması bu konuda etkili oluyor. Onun dışında federasyon tarafından verilen cezalar tamamen eşit adalet çerçevesinde uygulanıyor."

"HAKEM SAYISINI AZALTACAĞIZ"

"Hakem hataları oldu. Kulüplerin bu durumdan ötürü darbe yediği zamanlar ve mağdur olduğu dönemler oldu. Biz bir devrim yaptık. Bu futbol devriminin içinde gelecek sezondan itibaren hakem sayısını azaltacağız. Gelecek sezon 38 hakemi 22'ye indireceğiz ve bununla beraber gençleştirmeye gideceğiz. Şu an eğitimleri Roberto Rosetti veriyor. Collina ile de temas halindeyiz o da gelecek. Eğitime önem veriyoruz. Mete Kalkavan'ın babası, oğluna yapılan muameleden ötürü kalp krizi geçirdi ve hastanaden yeni çıktı. Bizler hakemleri eleştiriyoruz ancak dikkat etmemiz hususlar da var. Kuddusi Müftüoğlu açıkladı. Hata oranı şu an geçen seneyle aynı. Biz bir geçiş döneminden geçiyoruz ve bunları en aza indirgiyoruz. Hem Trabzonspor hem de Kasımpaşa'ya kimse kasti hareket yapmadı. MHK de yapılan bu hatalara gereken cezaları verdi. 38 hakemden 22 hakeme düşmek, belli bir cezalandırma ve belli bir değerlendirmeye gidildiğini gösteriyor."


"FUTBOLUMUZ GELİŞİYOR"

"Türk futbolunun hakem konusunda gelişme katettiğini görmek mümkün. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bizim buradaki hakem ortamımız çok sıcak. Bizler hakemleri eleştirmeyip kişiliklerini eleştiriyoruz. Biz hakemlerimize maçı iptal etmeye kadar büyük yetkiler verdik. MHK'nin hakemlere verdiği seminerlerde futbolcularla ilişkileri hakkında da eğitimler veriliyor. Hakem konusunda çok büyük yatırımlar ve eğitimler veriyoruz. Bu konuda Türk futbolu oldukça gelişti."

Mackolik

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cizgisi, demirören, gelecek, gol, teknolojisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Porte ve İlave Çizgisi Zen Müzik Dünyası 0 08 Haziran 2014 00:37
Bir çizgisi olmalı insanın! Amelia Kişisel Gelişim 0 16 Şubat 2014 18:28
Umut Çizgisi / Mutluluk Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 04 Şubat 2011 14:12