IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2012, 22:03   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eyüp Aşık (Eyüp Aşık Kimdir? - Eyüp Aşık Hakkında)




Eyüp Aşık (1953 - .... )


Eyüp Aşık 1953'te Çaykara'da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'nden mezun oldu.17, 18, 19, 20' nci dönem ANAP Trabzon Milletvekilliği yaptı.


27.10.1998'de Devlet Bakanlığı ve milletvekilliğinden istifa etti, 21.

dönemde tekrar seçildi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu eski Başkanı olan ve Devlet Bakanlığı yapan Aşık, evli, beş çocuk babası.


Anavatan Partisi'nde önemli görevlerde bulunan Eyüp Aşık, Fransa'da tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı'ya ABD'de kendisine yönelik operasyonu telefonla haber verdiği öne sürüldü ve bu iddialardan sonra görevinden istifa etti.


İstanbul DGM'de 'Cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekkül üyelerine yardım ve yataklık etmek' suçundan hakim karşısına çıkan Aşık, Çakıcı'nın konuşma süresince kendisine yardımcı olunduğunu teyit ettirmeye çalıştığını belirtti.


Aşık, "İddianamede de belirtildiği gibi, kasette çeşitli ekleme ve çıkarmalar var. Bu çıkarılan bölümlerde de Mesut Yılmaz ve çocukları tehdit ediliyordu. Karısını, en yakın arkadaşını öldüren Mesut Yılmaz'ın oğlunu da öldürebilirdi. Ben de öyle bir endişe vardı" dedi.


İNKAR ETMEDİ


Çakıcı ile konuştuğunu gizlemeyen Eyüp Aşık, "Yalnızca Çakıcı ile değil, başka insanlarla, Sabancı suikastı, Susurluk olayı gibi başka olaylarla ilgili görüşmeler de yaptım" dedi. Aşık istifası ile ilgili olarak da şunları söyledi:


"Ben Çakıcı, 'Hükümet düşecek, Eyüp Aşık istifa edecek' dediği için istifa etmedim. Çakıcı kafadan çatlak bir adam. Bu konu ortaya çıkınca dokunulmazlığın kaldırılmasının öncüsü olan birine yakışmaz dedim ve istifa ettim." Aşık, Çakıcı ile yaptığı telefon görüşmesinde, arayan kişinin kendisi olmadığının altını çizdi.


Kasette, Çakıcı'nın kendisine 'Kaç dedin kaçtım' dediğini hatırlatırken, "Böyle bir şeyin olduğunu bana da teyit ettirmeye çalışmıştır. Zaten Çakıcı, 'kaçtım' dediği tarihlerde ABD'den ayrılmamıştı. Sadece bana teyit ettirmeye çalışmıştır" ifadesini kulladı.


İNTİKAM PEŞİNDEYDİ


Aşık, Çakıcı'nın daha önce bazı vasıtalarla kendisine haber göndererek, Başbakan Mesut Yılmaz'ın, öldürülmesi için Mehmet Eymür ve bazı emniyet görevlilerini peşinden gönderdiğini ve bunun intikamını almak istediğini söylediğini anlattı. Aşık, Çakıcı'nın, Yılmaz'dan ve kendisinden intikam almak için bu kasetleri yaydığını söyledi.


Emniyet görevlilerinin ABD'ye giderek Çakıcı'yı bulduğunu söyleyen Aşık, ''Bizim istihbarat

uzmanlarından aldığımız bilgiye göre ABD, eksik evrak v.s. bahane ederek Çakıcı'yı vermedi. Çünkü CIA kullanıyordu. Daha sonra kandırılarak ABD'den çıkarıldı" dedi.


Çakıcı ile 4 kez görüştüğünü her defasında da kendisinin aranıldığını söyleyen Aşık, Mahkeme Başkanı Sedat Karagül'ün, "Neden çetelerle uğraşıyorsunuz. Özel bir zevkiniz mi var?" şeklindeki sorusunu, "1990'da insan hakları komisyonu başkanıydım. Milletvekilinin kanunsuz işleri bulup çıkarması görevidir. Yeşil'i gündeme getirmiştim" diye cevapladı.


ESKİ DÜŞMAN YENİ DOST

Eyüp Aşık, 7 Ağustos 2001 tarihinde yapılan ANAP kongresinde bir zamanlar en yakınında bulunduğu Mesut Yılmaz'ın karşısına parti genel başkanlığı için aday oldu. Mesut Yılmaz'a sert eleştirilerde bulunarak katıldığı yarıştan mağlup olarak ayrıldı ve DYP'ye katılma süreci de böylece başlamış oldu. Bir zamanlar DYP'yi yerden yere vuran açıklamalar yapan Aşık, 28 Ağustos 2001 tarihinde partisinden şu sözleri sarfederek ayrıldı:


"Şu anda Türkiye'nin içinde bulunduğu bunalım makul hiçbir sebeple izah edilemez. Türkiye'nin bugünkü potansiyeli 10 sene evveline göre çok çok daha iyi olmasına rağmen böyle bir bunalımı hakketmemiştir. Bu bunalımın tek sebebi yanlış yönetimdir. Ben bu yanlışa daha fazla ortak olmak istemiyorum. Partimin koalisyon ayrılması mümkün değil. Bu durumda ben daha fazla ortak olmak istemiyorum. Partim iyiye gitmiyor. Hükümet iyiye gitmiyor. ülkem iyiye gitmiyor. Halkın durumu iyeye gitmiyor. Ve yakın gelecekte iyiye gideceğine dair hiçbir emare yok. Onun için partimden ayrılmak istiyorum. Çocuklarımdan, eşimden ayrılmak kadar zor bir işi yapmak durumundayım. Bu bunalımdan Türkiye'nin çıkması için siyaseten yapabileceğim birşey varsa onu yaparım. Ama bugün için o ortam benim için gözükmüyor. Olduğu zaman bunu yapmaya çalışırım.''


Aşık bu konuşmadan beş gün sonra da DYP'ye katıldı. DYP'ye katılışında ise şu sözleri sarfetti: "Hayatımın en zor kararını verdim. Öyle ümit ediyorum ki, siz de benim DYP'ye katılma kararımı (biz haklı çıktık) şeklinde övünerek değil, bundan istifade ederek, burada toplanma gereğini, hiç değilse bu dönemi kaybettik, gelecek dönem istikrarı sağlama yönünde değerlendirirsiniz. Yüce Allah şahittir, hiçbir pazarlık yapmadım. Gelecek dönem milletvekili seçilmek için gelmedim. Gelecek dönem istikrara katkım olursa, ülkeme yapabileceğim en hayırlı işi yapabileceğimi düşünerek geldim."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kimdir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşık Rolü Yaptılar, Sonra Aşık Oldular Sihir Haber Arşivi 0 04 Aralık 2011 10:28
Istanbul - Eyüp Ecrin Marmara Bölgesi 1 30 Kasım 2011 21:58
İSTANBUL / Eyüp Sır Marmara Bölgesi 0 13 Mart 2011 21:43
Tanıdığın birine aşık olmak mı daha zor, yoksa aşık olduğun kişiyi tanımak mı? Lin Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 7 06 Aralık 2007 13:08