IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2014, 19:54   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cengizhan'ın torunu Batuhan




Kendisi Cengiz Han’ın torunudur. Cengiz Han’ın Türk olup olmadığını bilmediğimizden Batuhan içinde yorum yapamayız. Fakat Altın Orda devleti için şu yorum doğru olur:”Bu bir Türk devletidir”. Çünkü halkın tamamı Türk halkı olup sadece yönetimde Moğollar vardır. Cengiz Han’ın Moğolları kışkırtarak yaptığı istilalar son bulunca bütün dünya rahat bir nefes alır. Ardından da Batuhan’ın kurmuş olduğu devlet rusya toprakları ve kafkasya toprakları arasında 250 yıl egemen güç olur.

Cengizhan’ın oğlu Cuci vefat edince yerine kendi soyundan birinin gelmesini ister. Böylece Batuhan tahta geçer hemde abisi Ordahan bu olaya muhalefet etmez. Cengizhan’da vefat edince artık devleti iki kardeş arasında paylaştırmak gerekir.Volga nehrinin batısını Batuhan doğusunuda abisi Ordahan alır. Ve savaşlar başlar.Batuhan amcası Ögedayhan ile kuzey çine sefere gider,abiside batıdaki düşmanlar bulgarlar ve kumanlara saldırır.

Ögeday çinide topraklarına katınca yeğeni Batuhan’a batıdan doğuya doğru seferler düzenlemesini söyler. Batuhan 1235′te kırımı fetheder ve 130.000 kişilik ordusuyla avrupaya doğru yola koyulur. Volga Bulgarlarını tarihin tozlu sayfalarına katarlar. Bu çok büyük bir yanlıştı çünkü Volga Bulgarları Türktü ve Müslümandı onları yok etmek rusyanın güçlenmesi için bir basamak oldu. Bu olay büyük liderimiz Batuhan’ın gözünden nasıl kaçar anlamıyorum.

Ukraynalılarda direnince 6 gün savaşılır ve Kiev,Moskova,Kolomna şehirlerini yerin dibine gömerler (Abartı yapmıyorum gerçektende şehirleri yakarlar). Batuhan Avrupa’ya saldırmayı planlar ve Macaristan,Lehistan gibi ülkelere casus gönderir ama ani bir şekilde Ögedayhan’ın ölümüyle sallanır imparatorluk. Bunlardan öncede tahta çıkma kavgaları vardır. Kurultay oluşturulduğunda Batuhan,Möngke’yi destekler.Ve kurultaydan Möngke hanedanlığa seçilir. Ögedayın hanedanlığını isteyenler ise yüce kurultayın kararını tanımazlar. Tüm bu itirazlara rağmen Batuhan yükselmeye devam eder. Batuhan’ın bir diğer kardeşide Berke’dir. Batu’nun vefatından sonra tahta oğlu Sartak onun vefatından sonra da kardeşi Berke geçer. Berke müslüman olur ve amcasının oğlu Hülagühan abbasileri yendiği için onunla savaşır. Böylece Altın Ordu tamamen bir devlet haline gelir.

Bu arada belirtmek isterim Cengizhan’ın soyundan gelenler örneğin torunu Hülagü ve Kubilay,oğlu Ögeday ve Çağatay müthiş derecede acımasız insanlardır günümüzdeki birçok modern devletin bile baş gelemeyeceği bir yönetim kabiliyetine ve güce sahiptiler.

Alıntıdır

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
batuhan, cengizhanın, torunu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meyyit/Cengizhan Konuş tiNa Aşk ve Sevgi Köşesi 0 30 Ağustos 2013 22:12
Yetkin Dikiciler'in sesinden 'Cengizhan 2'! System Oyun Dünyasından Son Haberler 1 31 Aralık 2011 09:58
Yetkin Dikiciler'in sesinden 'Cengizhan 2'! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 30 Aralık 2011 21:21
Batuhan Dedde// Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 16 Şubat 2011 14:24
Ulysse-Nardin Cengizhan edition zendoptimizer Genel Paylaşım 0 05 Nisan 2006 04:58