16 Mayıs 2014, 20:47 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Osmanlı Mutfağında Yeşil Domatesi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Osmanlı Mutfağında Yeşil Domatesi İlginçtir 18. asra gelinceye kadar Osmanlı mutfağında domates ancak yeşil iken kullanılır, turşusu ve dolması yapılır, doğranarak yemeklere veya salatalara çeşni diye katılırdı. Kızarınca ise bozuldu, tadı uçtu veya faydası zail oldu denilerek atılırdı. Bu teamül ancak 18. asırda değişebildi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
|
Etiketler |
domatesi, mutfağında, osmanlı, yeşil |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Emel Sayın - Bak Yeşil Yeşil | Rhytia | D, E, F, G | 0 | 12 Mart 2014 20:52 |
Yeşil Kılıçkuyruk - Yeşil Kılıçkuyruk Balığı Özellikleri - Yeşil Kılıçkuyruk Hakkında | Liaaa | Hayvanlar Alemi | 0 | 03 Mart 2012 17:14 |