IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2015, 05:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Özel Harp Dairesi ve kontrgerilla




(Aşağıdaki yazı Türkiyede var olduğu hep söylentiden öteye geçmiyen kontrgerilla hakkında bir yazıdır gerçekliği yada hayal ürünü olup olmadığı hakkında bilgim yok kaynaklarımı en alta koyacağım lütfen benim düşüncelerim miş gibi okumayın yazıyı Ve bu yer altı örgütünün lideri olarakta Alpaslan Türkeş ismi geçmektedir lakin ben o bölümü yayınlamak istemedim )

Özel Harp Dairesi ve kontrgerillasinin resmi görevi söyle ifade ediliyordu: „Komünist isgal yada ayaklanma durumunda, isgale son vermek icin gerilla yöntemlerini ve mümkün olan tüm yeralti faaliyetlerini kullanmak“. CIA ve Adnan Menderes hükümeti arasinda 1959’da imazalanan askeri bir anlasmada gizli örgütün yurtici görevi ifade edilirken, gizli militanlarin „ rejime karsi ic ayklanma durumunda da“ harekete gecebilecegi belirtiliyordu. Yani bu madde bir bakima Adnan Menderes’in ipini yakinda cekecek olan Askeri Devrim’e zemin hazirliyordu. Bu maddenin icerigine baktigimizda, aslinda gizli ordunun rejime karsi ayaklanma oldugunda herekete gecmesini öngörülürken, tam tersi bir durumla gizli örgüt rejime karsi gelip, bir sene sonra 27 Mayis 1960’da askeri darbeye zemin hazirlamis ve bizzat devrimde etkili rol oynamistir.


Bu „kutsal“ örgütün faliyetlerini Türkiye’nin günümüzdeki resmine bakarak anlamak mümkündür, bu sebepden dolayi bir kac ayrintiya daha deginip sonuca ulasmaya calisacagim.


1965-1971 ve 1975-1978 dönemlerinde Türkiye Cumhuruyeti Disisleri Bakanligi görevini yürüten Ihsan Caglayangil 12 Mart 1971 Darbesini söyle yorumluyor: „ 12 Mart’ta CIA vardir. Bük ölcüde vardir… 12 Mart’ta hashas vardir. CIA, Papadapulos’da vardir. CIA, Gizikis’de vardir. CIA’nin nasil hareket edecegi tahmin edilemez.“


Olayi kronolojik olarak inceledigimizde, yasanan bu gelismlerden sonra, gizli ordunun en zor dönemlerine ulasiyoruz. Hükümeti 1973’te devralan Basbakan Bülent Ecevit ,kendisininde belirttigi gibi, gizli ordudan tamamen tesadüfen haberdar olmustur, cünkü ABD’nin gizli orduya aktardigi finansal kanyak Kibris Sorunu yüzünden bir anda kesiliverir ve gizli ordumuz Basbakanlik’in örtülü ödeneginden „bir kac milyon dolarcik“ talep eder.

1970’lerin terör yillari boyunca Türkiye’deki isci sendikalari konfederasyonlari uluslararsi isci günü 1 Mayis’ta Taksim Meydaninda büyük eylemler gerceklestirmislerdi. 1977’de ise meydani 500 bini askin kisi doldurmustu. Dehset saatleri gün batiminda, konusmacilarin bulundugu platformda, meydana hakim konumda bulunan Sular Idaresi’nin duvarlari üzerinde ve Intercontinental Otel’in catisinda mevzilenmis mechul kisiler tarafindan kalabaliga ates acilmasiyla basladi. Silah atisi 20 dakika boyunca devam etti, ancak alanda bulunan bir kac bin polisten hic biri müdahale edememisti. Sonuc : 38 ölü yüzlerce yarali. Ilginc bir ayrinti : Intercontinental Otel’in tüm müsterileri 1 Mayis’tan üc gün önce bosaltilmis ve yeni rezervayonlar kabul edilmemistir. Katilamdan sonra otel baska bir sireket tarafindan satin alinarak simi : „ The Marmara“ olarak degistirilmistir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dairesi, harp, kontrgerilla, ve, özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cennetül Esma Dairesi Swat İslamiyet 0 26 Kasım 2014 21:14
Ustalar Dairesi Zen Tarih 0 17 Mayıs 2014 16:07
Valide Dairesi Zen Tarih 0 14 Mayıs 2014 19:39
Avebury Dairesi / İngiltere Ruj Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 25 Aralık 2010 13:02