IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2009, 00:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarihte Bugün - 11 Temmuz --




CNN TÜRK - Yul Brynner (Yuliy Borisoviç Briner ) 11 Temmuz 1920'de Rusya , Vladivostok 'ta doğdu.
Rus bir anneden ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] -Moğol kökenli bir babadan dünyaya gelmiştir. Yul ismi, büyükbabası Jules 'e atfen verilmiştir.
Yul Brynner 'in en çok hatırlanan rolleri, Rodgers & Hammerstein müzikali 'Kral ve Ben'deki (The King and I) Siyam Kralı rolü (sahnede ve beyaz perdede), 1956 yapımı Cecil B . DeMille [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i 'On Emir 'deki (The Ten Commandments) II . Ramses rolü ve Muhteşem Yedili (The Magnificient Seven) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]indeki Chris rolüdür.
Babası Boris Briner ailesini terkedince annesi Marousia Blag>vidova Yul'u ve kızkardeşini alarak Çin 'e taşındı. Yul burada Genç Hıristiyan Erkekler Organizasyonu'na (YMCA ) ait bir okuldan mezun oldu. 1934'te Paris 'e taşındılar. 20'li yaşlarında modelliğe ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]culuğa başladı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı moda fotoğrafçısı George Platt Lynes'e çıplak poz verdi.
Dört defa evlendi. Renkli bir yaşantısı oldu. Moğol hanedanı s[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]dan geldiğini iddia ederek bunu daha renkli hale getirdi. Yaşamının son yıllarında bağırsak parazitinden muzdarip oldu. Meşhur Trader Vic 's Restoranı'nı kendisine az pişmiş domuz servisi yaptığı gerekçesiyle dava etti. Ağır [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tiryakisi Brynner, 1985 yılında, 65 yaşında akciğer kanserinden yaşamını yitirdi.
Günün diğer önemli olayları
1789: Fransız devrimci Lafayette , İnsan Hakları ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lık Hakları Bildirgesi'ni, Devrimci [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'e sundu.
1921: İngilizler , [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'de istenmeyen Faysal 'ı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'ta kral ilan etti.
1929: Of ve Sürmene çevresinde sel ve heyelan felaketi: 700 kişi boğuldu, 3 bin 500 kişi evlerinden oldu.
1958: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'da 1930'dan beri birleşik olan valilik ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başkanlığı birbirinden ayrıldı.
1960: İdam cezasında yaş haddi kaldırıldı.
1963: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'de veremle savaşın öncülüğünü yapan Prof.Dr. Tevfik Sağlam [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'da vefat etti.
1975: Eski Çin 'in başkenti Xian 'da Terrakotta kalıntıları ortaya çıkarıldı. Terrakotta, 2 bin yıl öncesinden kalma, aslı ile aynı boyda, savaş donanımlı, kilden yapılmış 6 bin kişilik bir ordunun heykellerinden oluşuyor.
1978: Suikasta uğrayan Doç .Dr. Bedrettin Cömert 38 yaşında katledildi.
1979: Abdi İpekçi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]inin katil zanlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li Ağca ve Yavuz Çaylan yakalandı.
1989: Aktör Laurence Olivier 82 yaşında yaşamını yitirdi.
1994: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bakanlığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eylemlerini gerekçe göstererek er ve erbaşların terhislerini dört ay erteledi.
2005: Kanser yüzünden uzun süredir tedavi gören televizyoncu ve gazeteci Kenan Onuk vefat etti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bugun, tarihte, temmuz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarihte Bugün 18 Temmuz.. [Ruya] Tarihte Bugün 0 18 Temmuz 2009 09:24
Tarihte bugün 17 Temmuz. [Ruya] Tarihte Bugün 1 17 Temmuz 2009 14:09
Tarihte Bugün 16 Temmuz [Ruya] Tarihte Bugün 0 16 Temmuz 2009 09:52
Tarihte Bugün - 2 Temmuz YapraK Tarihte Bugün 0 25 Mart 2009 00:35
Tarihte Bugün - 1 Temmuz YapraK Tarihte Bugün 0 25 Mart 2009 00:32