🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Kreması için: 4 çorba kaşığı bal
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine: 4 parça petek bal
Frambuaz, yaban mersini
YAPILIŞI
Taban için bisküvileri blenderden geçirip geniş bir kaba aktarın. Üzerine bal ve tereyağı ekleyip iyice karıştırın. 4 adet 12 cm çapında tartölet kalıbının içine kenarlarını da kaplayacak şekilde bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Diğer taraftan krema için süt, un, nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye alıp topak kalmayacak şekilde iyice çırpın. Ocağa oturtup koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Bal, tereyağı ve vanilya ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Ilındıktan sonra bisküvi tabanlarının içine paylaştırın. Buzdolabına koyup soğutun. Petek bal, frenk üzümü ve yaban mersini ile süsleyerek servis yapın.