![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Tembleque Tembleque için Malzemeler 1.5 su bardağı Yarım su bardağı şeker 1/4 su bardağı mısır nişastası Yarım çay kaşığı vanilya özü 1/4 çay kaşığı tuz Üzeri için: Toz tarçın Tembleque Nasıl Yapılır Orta büyüklükte bir tencerede hindistancevizi sütü, şeker, mısır nişastası, tuz ve vanilya özünü birleştirip çırpın. Tencereyi orta ateşe koyun ve karışımı sürekli çırparak ısıtın. Karışım koyulaşmaya başladıkça karıştırmaya devam edin, böylece topaklanmaz. Karışım, kremsi bir kıvam alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Karışım koyulaştıktan sonra, tatlıyı küçük kase ya da kalıplara dökün. Üstünü spatula ile düzeltin. Tembleque'yi oda sıcaklığında soğutun, sonra buzdolabına kaldırıp en az 2-3 saat boyunca soğumaya bırakın. Tembleque soğuduktan sonra üzerine tarçın serpip soğuk servis yapın. Afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLinti
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |