IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tanem
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2024, 10:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vişne soslu Triliçe




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Vişne soslu Triliçe Tarifi
Keki için

6 yumurta
1, 5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 tane vanilya
1 tane hamur kabartma tozu
1 fiske tuz
Yarım çay bardağı ılıktan biraz sıcak su

Keki ıslatmak için
4, 5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 kutu (200)ml krema

Sosu için
250 gr vişne
4, 5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı su
Yapılışı
Ön hazırlık olarak un, vanilya ve hamur kabartma tozunu eleyin.
Yumurta sarısı ve akını ayırın, akına 1 fiske tuz katıp krem şanti gibi köpürünceye kadar çırpın.
Sarısına da şekeri ekleyip onuda köpürtün, ılık suyu ekleyin karıştırın ve elenmiş un karışımını ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra mikseri bırakın.
Yumurta akını sarısının üzerine ekleyip kaşık yardımı ile alttan üste doğru yavaş yavaş karıştırarak iyice yedirin.
Yağlı kağıt serilmiş büyük boy borcama karışımı dökün. Her yerine yayıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25_30 dakika kadar pişirin.
Kek soğuduktan sonra ters çevirip yağlı kağıdı çıkarın bir kürdan ile her tarafını delin tekrar çevirip kürdan ile delikler açın ve istediğiniz şekilde dilimleyin.
Sütü tencereye koyun üzerine şeker ve kremayı koyup altını yakın karıştırarak şekeri eritin, ama kaynatmayın ılık olacak daha sonra sütü yavaş yavaş kekin üzerine gezdirin bütün sütü dökün fazla gelmez tam ölçülüdür.
Vişnenin çekirdeklerini çıkarıp tencereye koyun üzerine şeker ve suyu dökün.
Biraz vişneler yumuşayınca içine soğuk su ile sulandırılmış nişastayı katın biraz kaynatıp kapatın ister blender ile isterseniz ince süzgeçten geçirin vişneleri kaşıkla ezerek posasını da çıkarın.
Sosu kekin üzerine yayın buzdolabında 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Dilerseniz üzerini krem şanti ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan
Alt 27 Kasım 2024, 14:00   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vişne soslu Triliçe




Çok güzel manzara eline sağlık gene.. Yalnız vişne bana asit yapıyor midemi yakıyor da ..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vişne Soslu Köfte Sarya Et Yemekleri 0 16 Ocak 2024 18:37
Vişne soslu sütlü tatlı MeyRa Tatlılar 1 04 Ocak 2020 09:59
Vişne Soslu Muhallebi Tarifi Elysian Tatlılar 0 24 Haziran 2014 10:13
Vişne Soslu Pasta. Sevda Pastalar 0 23 Kasım 2010 13:22
Vişne Soslu Kek Dilara Kek Tarifleri 0 01 Mayıs 2010 15:48