IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Haziran 2014, 10:13   #1
Çevrimdışı
Vişne Soslu Muhallebi Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


1 lt süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
50 gr margarin
1 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya

Tabanı için:
1 paket kakaolu bisküvi

Vişne sos için:
Yarım kilo vişne
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta

Vişne Soslu Muhallebi Yapılışı

Sütü tencereye alıyoruz, şeker, nişasta, irmiği ilave edip orta ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Koyu bir kıvam aldığında margarin ve vanilyayı ilave edip margarin eriyene kadar karıştırıyoruz. Geniş bir borcamın zeminini bisküvi ile kaplıyoruz. Üzerine muhallebiyi döküp soğumaya bırakıyoruz.
Ayrı bir tencereye vişneyi, şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz. Metal bir kaşık ile vişneleri ezerek karıştırıyoruz. 2-3 dakika kaynadıktan sonra söndürüp süzgeçten geçiriyoruz. Elde ettiğimiz vişne suyuna nişastayı ilave edip tekrar ocağa alıyoruz. İstediğimiz kıvamı elde edince ocaktan alıp hazırladığımız muhallebinin üzerine döküyoruz.. Oda ısısına gelince buz dolabında 2 saat dinlenmesi yeterli.

sofra

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


1 lt süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
50 gr margarin
1 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya

Tabanı için:
1 paket kakaolu bisküvi

Vişne sos için:
Yarım kilo vişne
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta

Vişne Soslu Muhallebi Yapılışı

Sütü tencereye alıyoruz, şeker, nişasta, irmiği ilave edip orta ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Koyu bir kıvam aldığında margarin ve vanilyayı ilave edip margarin eriyene kadar karıştırıyoruz. Geniş bir borcamın zeminini bisküvi ile kaplıyoruz. Üzerine muhallebiyi döküp soğumaya bırakıyoruz.
Ayrı bir tencereye vişneyi, şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz. Metal bir kaşık ile vişneleri ezerek karıştırıyoruz. 2-3 dakika kaynadıktan sonra söndürüp süzgeçten geçiriyoruz. Elde ettiğimiz vişne suyuna nişastayı ilave edip tekrar ocağa alıyoruz. İstediğimiz kıvamı elde edince ocaktan alıp hazırladığımız muhallebinin üzerine döküyoruz.. Oda ısısına gelince buz dolabında 2 saat dinlenmesi yeterli.

sofra
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
muhallebi, muhallebi tarifleri, resimli tarifler, resimli tatlı tarifleri, soslu, sütlü tatlı tarifleri, sütlü tatlılar, tarifi, tatlı tarifleri, vişne, vişne soslu muhallebi, vişneli muhallebi, yaz tatlıları

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vişne Soslu Vanilyalı Dondurma Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:21
Vişne Portakal Soslu Krep BuYuCu Tatlılar 0 03 Temmuz 2012 11:42
Vişne Soslu Pasta. Sevda Pastalar 0 23 Kasım 2010 13:22
Vişne Soslu Kek Dilara Kek Tarifleri 0 01 Mayıs 2010 15:48
Çikolata Soslu Muhallebi Süslü Tatlılar 0 11 Kasım 2008 20:25