Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Haziran 2014, 10:13   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vişne Soslu Muhallebi Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


1 lt süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
50 gr margarin
1 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya

Tabanı için:
1 paket kakaolu bisküvi

Vişne sos için:
Yarım kilo vişne
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta

Vişne Soslu Muhallebi Yapılışı

Sütü tencereye alıyoruz, şeker, nişasta, irmiği ilave edip orta ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Koyu bir kıvam aldığında margarin ve vanilyayı ilave edip margarin eriyene kadar karıştırıyoruz. Geniş bir borcamın zeminini bisküvi ile kaplıyoruz. Üzerine muhallebiyi döküp soğumaya bırakıyoruz.
Ayrı bir tencereye vişneyi, şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz. Metal bir kaşık ile vişneleri ezerek karıştırıyoruz. 2-3 dakika kaynadıktan sonra söndürüp süzgeçten geçiriyoruz. Elde ettiğimiz vişne suyuna nişastayı ilave edip tekrar ocağa alıyoruz. İstediğimiz kıvamı elde edince ocaktan alıp hazırladığımız muhallebinin üzerine döküyoruz.. Oda ısısına gelince buz dolabında 2 saat dinlenmesi yeterli.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet