![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kahveli Un Helvası Kahveli Un Helvası için Malzemeler 2 su bardağı un 100 gr tereyağı (veya sıvı yağ) 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı granül kahve (veya 2 tatlı kaşığı hazır kahve) Yarım çay bardağı su 1 çay kaşığı vanilin Yarım çay bardağı ceviz veya fındık Kahveli Un Helvası Nasıl Yapılır Kahveli un helvası tarifi için öncelikle suyun içinde granül kahveyi çözün. Kahve karışımını bir kenara alarak hazırlayın. Geniş bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Tereyağı eridikten sonra unu ekleyin. Unu, orta-kısık ateşte, sürekli karıştırarak kavurun. Un, kahverengimsi bir renk alana kadar kavurun. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürecektir. Unun kokusu ve rengi değiştikçe, helvanızın hazır olma zamanı gelmiştir. Başka bir tencerede sütü ısıtın, kaynamasına gerek yok. Sıcak sütü, kavrulmuş un karışımına azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak karıştırın. Şekerin tamamını ve kahveli suyu ekleyin. Karışımı iyice karıştırın. Helva kıvamını almaya başlayacak, süt tamamen çekilecek ve helva kıvamını alacaktır. Helva koyulaşıp, kıvama gelince, ocaktan alıp birkaç dakika karıştırmaya devam edin. Helvayı, tencerenin kapağını kapatarak 5-10 dakika kadar dinlendirin. Sonrasında, helvayı şekil vermek için bir kaba dökün veya kaşıkla porsiyonlara ayırıp üzerine kahve serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLinti
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kahveli kurabiye | Ebru | Tatlılar | 0 | 16 Nisan 2016 13:38 |
Kahveli Ice | Estela | İçkiler İçecekler | 0 | 25 Temmuz 2013 12:48 |
Kahveli Kup | Estela | İçkiler İçecekler | 0 | 25 Temmuz 2013 12:45 |
Kahveli Mousse | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 22:06 |