IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

5Beğeni(ler)

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 28 Mart 2025, 14:57   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Midye Baklava




Midye Baklava Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
2 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
¼ su bardağı ayçiçek yağı
25 gr. tereyağı – 1 tepeleme yemek kaşığı – eritilmiş
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Açmak için Malzemeler
Buğday nişastası
İçi için Malzemeler
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı toz şeker
Ceviz – iri kıyılmış
Üzeri için Malzemeler
5 – 6 yemek kaşığı sade yağ
Şerbeti için Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
3 – 4 damla limon suyu
Üzeri için Malzemeler
Toz antep fıstığı

İçi için;
İrmikli katmanı için küçük bir tencereye süt, irmik ve toz şekeri koyun ve orta ateşte karıştırarak koyu bir kıvama getirin.

Hamuru için;
Bir karıştırma kabına unu alın.
Üzerine süt, yumurta, sirke, ayçiçek yağı, erittiğiniz tereyağı, tuz ve kabartma tozunu ekleyip önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle iyice yoğurun.
Hamurunuz hazır olunca, hamurunuzdan 4 ya da 5 beze çıkartın.
Tezgahınıza nişasta serpin ve üzerine bezeyi koyup, oklava ya da merdaneyle açmaya başlayın.
* Hamurunuzu nişasta ile açarsanız daha gevrek bir baklavanız olacaktır.
Hamurunuzu açtığınızda baklavayı çok fazla kalınlaştırmaması için kenar kısımlarını hafif kesebilirsiniz.
* Bir hamurdan 4 tane baklava çıkacaktır.

Birleştirmek için;
Hamurunuzu kenarlarından ittirerek büzün.
Büzdüğünüz hamura eşit aralıklarla enlemesine 4 parça olacak şekilde irmikli harçtan koyun.
İrmikli harcın üzerine ceviz koyun ve kenarda kalan hamur kısmıyla üzerini kapatın.
Hazırladığınız baklavaları bir bıçak yardımıyla kesin ve kenarlarından sıkıca bastırarak kapatın.
Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayın.
Pişireceğiniz cam fırın kabına hazırladığınız baklavaları yerleştirin.

Üzeri için;
Sade yağı bir fırça yardımıyla hazırladığınız baklavaların üzerine sürün.
* Sade yağ yoksa ½ su bardağı ayçiçek yağı ve 50 gr. tereyağını karıştırarak kullanabilirsiniz.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.

Şerbeti için;
Bir sos tenceresinin içerisine toz şeker ve suyu alın.
Şekeriniz eriyene kadar bir çırpma teliyle karıştırın.
Ardından kaynamaya bırakın.
Şerbetinizi ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edip karıştırın.
Baklavalar fırından çıkınca üzerine sıcak şerbeti dökün ve soğumaya bırakın.
Baklavalarınızın üzerine toz antep fıstığı serpiştirin ve servis edin.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Midye PySSyCaT Balıkçılık 1 10 Mart 2025 17:45
Midye sever misiniz? Bir seferde kaç tane midye yersiniz? Sarya IF Soruyor 4 26 Kasım 2023 10:13
Bodrum’da 50’nin üzerinde kişi midye yedikten sonra rahatsızlandı! Midye satışı durduruldu oMeN Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2019 14:16
Baklava hamuru nasıl yapılır? Baklava hamurunun püf noktaları Funda Yemek Tarifleri 2 03 Haziran 2019 14:01