![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | ÇÖL GÜLÜ TATLISI Çöl Gülü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta Yarım su bardağı su 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı tereyağ oda sıcaklığında Yarım çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu 3 su bardağı un Şerbeti için; 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı su Çöl Gülü Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra 5 dakika sonra ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım. Hamuru için malzemeleri yoğurtma kabına alıp karıştıralım. Unu ilave edip yumuşak bi hamur elde edelim. Hamuru 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamuru ince olacak şekilde açalım. Aparatla keselim. Her kestiğimiz parçaya önce un ardından su sürüp arasına ardından diğer bezeyi koyup tekrar un yayıp arasına su ve tekrar beze koyup son bezeyi unlamadan çubukla ıslattığımız kısma bastıralım. (4 kat olacak) Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayıp bol yağda kızartalım. Ardından soğuyan şerbeti batırıp 1 dakika bekletip servis edelim. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. aLinti
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Konu meLanie tarafından (28 Mart 2025 Saat 15:14 ) değiştirilmiştir. | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SÜTLÜ HURMA TATLISI | YaRen | Tatlılar | 0 | 28 Mayıs 2019 16:33 |
ÇIN TATLISI | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 24 Şubat 2016 15:28 |
Çin Gülü, Çin Gülü Bakımı Nasıl Olur? | Violent | Bahçe Bakımı ve Çiçekler | 0 | 03 Şubat 2014 19:17 |
Gul tatlisi | Feronia | Tatlılar | 0 | 01 Kasım 2011 09:40 |
Gül Tatlisi | Ay | Tatlılar | 0 | 02 Ekim 2010 18:44 |