![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | KEREBİÇ TATLISI Kerebiç tatlısı malzemeleri 2 su bardağı un 1 su bardağı irmik 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin Yarım su bardağı pudra şekeri (hamur için) İç harcı için: 1 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş) Üzeri için: 1 su bardağı şeker (şerbet için) 1 su bardağı su (şerbet için) Hazırlık Aşaması Kerebiç tatlısının hazırlanışı, dikkatli bir şekilde uygulanması gereken birkaç aşamadan oluşur: İlk olarak, un, irmik, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, vanilin ve pudra şekerini bir kapta iyice karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamur parçalarının ortasına ceviz içi ekleyin ve hamuru kapatın. Hazırladığınız topları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ayrı bir kapta su ve şekeri kaynatarak şerbet hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra bir süre dinlendirin. Pişen kerebiçleri fırından çıkarıp, sıcak haldeyken şerbetle buluşturun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. aLinti
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Halka Tatlisi | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 29 Mayıs 2023 21:19 |
ÇARKIFELEK TATLISI | Beatrice | Tatlılar | 7 | 24 Mayıs 2019 21:18 |
ÇIN TATLISI | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 24 Şubat 2016 15:28 |
Gul tatlisi | Feronia | Tatlılar | 0 | 01 Kasım 2011 09:40 |
Gül Tatlisi | Ay | Tatlılar | 0 | 02 Ekim 2010 18:44 |