![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Midye Baklava Midye Baklava Malzemeleri Hamuru için Malzemeler 2 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un 1 su bardağından 2 parmak eksik süt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke ¼ su bardağı ayçiçek yağı 25 gr. tereyağı – 1 tepeleme yemek kaşığı – eritilmiş 1 tutam tuz 1 paket kabartma tozu Açmak için Malzemeler Buğday nişastası İçi için Malzemeler 2 su bardağı süt 5 yemek kaşığı irmik 2 yemek kaşığı toz şeker Ceviz – iri kıyılmış Üzeri için Malzemeler 5 – 6 yemek kaşığı sade yağ Şerbeti için Malzemeler 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su 3 – 4 damla limon suyu Üzeri için Malzemeler Toz antep fıstığı İçi için; İrmikli katmanı için küçük bir tencereye süt, irmik ve toz şekeri koyun ve orta ateşte karıştırarak koyu bir kıvama getirin. Hamuru için; Bir karıştırma kabına unu alın. Üzerine süt, yumurta, sirke, ayçiçek yağı, erittiğiniz tereyağı, tuz ve kabartma tozunu ekleyip önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle iyice yoğurun. Hamurunuz hazır olunca, hamurunuzdan 4 ya da 5 beze çıkartın. Tezgahınıza nişasta serpin ve üzerine bezeyi koyup, oklava ya da merdaneyle açmaya başlayın. * Hamurunuzu nişasta ile açarsanız daha gevrek bir baklavanız olacaktır. Hamurunuzu açtığınızda baklavayı çok fazla kalınlaştırmaması için kenar kısımlarını hafif kesebilirsiniz. * Bir hamurdan 4 tane baklava çıkacaktır. Birleştirmek için; Hamurunuzu kenarlarından ittirerek büzün. Büzdüğünüz hamura eşit aralıklarla enlemesine 4 parça olacak şekilde irmikli harçtan koyun. İrmikli harcın üzerine ceviz koyun ve kenarda kalan hamur kısmıyla üzerini kapatın. Hazırladığınız baklavaları bir bıçak yardımıyla kesin ve kenarlarından sıkıca bastırarak kapatın. Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayın. Pişireceğiniz cam fırın kabına hazırladığınız baklavaları yerleştirin. Üzeri için; Sade yağı bir fırça yardımıyla hazırladığınız baklavaların üzerine sürün. * Sade yağ yoksa ½ su bardağı ayçiçek yağı ve 50 gr. tereyağını karıştırarak kullanabilirsiniz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin. Şerbeti için; Bir sos tenceresinin içerisine toz şeker ve suyu alın. Şekeriniz eriyene kadar bir çırpma teliyle karıştırın. Ardından kaynamaya bırakın. Şerbetinizi ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edip karıştırın. Baklavalar fırından çıkınca üzerine sıcak şerbeti dökün ve soğumaya bırakın. Baklavalarınızın üzerine toz antep fıstığı serpiştirin ve servis edin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. aLinti
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| ![]() |
![]() | #2 |
Çevrimiçi ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Midye Baklava @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapsan ya Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Herşey Eğitim Değil Bazı Şeyler YETENEK İster ~ |
| ![]() |
![]() | #3 | ||||
Çevrimiçi ⭑paramponçik⭑ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Midye Baklava
hamur işlerini beceremem ki ben, hazırını alıyorum, gel ismarliyim 😀
__________________ cok tanıyın hic sevmeyin... memnun olurum. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | ||||
| ![]() |
![]() | #4 |
Çevrimiçi # Forum Dedesi # ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Midye Baklava Bak buda güzel buda kaçmaz ya + @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bunu bayramda feroşa kargoyla yollamak lazım da sağolsun bügün çok iltifat etti baklavayı hak etti ... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
| ![]() |
![]() | #5 | ||||
Çevrimiçi ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Midye Baklava
Bana yaprak sarma yolla hemso Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. bol limonlu uff Ben agir tatlilar ile aram yok, ancak tulumba Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. veya sutlu tatlilar.
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum ! Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | ||||
| ![]() |
![]() | #6 | ||||
Çevrimiçi # Forum Dedesi # ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Midye Baklava
Canın sağ olsun ya adresi bilsem gününde kapıda lafı bile olmaz seni mi kıracaz mübarek günde.. yalnız onu evde yapamıyorum.. Markette kaliteli "Yurdum-BOLCA" v.s markalar var ev işinden farkı yok.. kızgın su buharında 15 dk beklet veya tencerenin üstüne koy yemek pişirirken hemen sıcacık mis.. 10 tanede anamur limonu cabadan haha .. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | ||||
| ![]() |
![]() | #7 | ||||
Çevrimiçi ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Midye Baklava
Burda yok sanirim.. kebabcilarda satiyorlar hemso gorsen Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. el kadar Usenmisler sarmaya sanki simdi ordaki tatlilar da guzel olur, cesit cesit. Bizim tanidik abla var o evde baklava yapiyor cok guzel satiyor, bu yil ordan alcaz.
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum ! Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | ||||
| ![]() |
![]() | #8 | ||||
Çevrimiçi # Forum Dedesi # ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Midye Baklava
Laf açılmışken.. Rahmetlik tonton anneannem nur içinde yatsın bizim oranın eskisiydi be feroş..Her sene köyden bize gelir bayramda 3 kg. koca tencere sarma yapardı annemlere 92 temmuzunda vefat etti kabri nur olsun hala giderim.. Yanınada köyden orj. katıksız doğal memleket sucuğu ve tarhanası hiç unutmam.. sende bunlara hasretsin zahir.. Ben sana dolmayla tarhana ulaştıracağım yalnız sizin ora 26 saat malum kargosu kendinden 10 kat fazladır.. Bir formül bulursam özele yazarım aklımda İnşallah.. Yada sen buraya gelirsen 500 gr büyük kutu 4 tane alırız yanında götürürsün icabında kısmet .. köy işi bir başkaydı .. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | ||||
| ![]() |
![]() | #9 | ||||
Çevrimiçi ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Midye Baklava
Allah rahmet eylesin. Bilmezmiyim, koy isleri cok farkli. Tadi da havasi da bambaska. hersey dogal. dusunmen bile yeterli ☺ konulari gorukce canimiz tatli filan cekiyor. Usengenclik var bu yil zaten bayram uc saat 😂
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum ! Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | ||||
| ![]() |
![]() | #10 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Midye Baklava Hiç sevemedim.. Eski bi tatlıcı olarak ; Burma kadayıf Sütlü nuriye Fıstıklı dürüm Kuru baklava Daha da sayarım ama en lezzetli tatlı bunlardır.
__________________ instagram ido baş - mirocuido.com özellikle , Sohbet sitelerinde yüzünü görmediğiniz insanlara İTİBAR etmeyin.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
| ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Midye | PySSyCaT | Balıkçılık | 1 | 10 Mart 2025 17:45 |
Midye sever misiniz? Bir seferde kaç tane midye yersiniz? | Sarya | IF Soruyor | 4 | 26 Kasım 2023 10:13 |
Bodrum’da 50’nin üzerinde kişi midye yedikten sonra rahatsızlandı! Midye satışı durduruldu | oMeN | Sağlık Köşesi | 0 | 06 Haziran 2019 14:16 |
Baklava hamuru nasıl yapılır? Baklava hamurunun püf noktaları | Funda | Yemek Tarifleri | 2 | 03 Haziran 2019 14:01 |