![]() |
![]() |
|
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Vişneli Klafuti Vişneli Clafoutis (Klafuti) için Malzemeler 2 yumurta sarısı Yarım su bardağı labne peyniri Yarım çay bardağı toz şeker 1 su bardağı krema 2 yemek kaşığı vişne kreması 1 çay kaşığı badem esansı 3/4 su bardağı un 1 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı vişne Üzeri için: Pudra şekeri Vişneli Clafoutis (Klafuti) Nasıl Yapılır Yumurta sarıları, labne peyniri, toz şeker, krema, vişne kreması ve badem esansını geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Unu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Harcı tereyağı ile yağladığınız tart kalıbına yayın. Çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye kestiğiniz vişneleri, iç kısımları yukarı bakacak şekilde harcın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Püf Noktası Tüm malzemeleri topaklanma kalmayacak şekilde karıştırın. Vişnelerin çekirdeklerini çıkartmak için, pipet kullanabilirsiniz. Pişirme kalıbının tabanına şeker ve vişneleri ekleyerek tatlının daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Tatlı piştikten sonra fırını kapatıp 5 dakika fırın içinde dinlendirin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. aLinti
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Vişneli Kup | meLanie | Tatlılar | 1 | 24 Haziran 2024 17:58 |
Vişneli Mekik | Violent | Hamur İşleri | 0 | 06 Haziran 2013 20:14 |
Ev Yapımı Vişneli Ruj :) | Sue | Ah Kadınlar | 1 | 01 Ağustos 2012 15:59 |
Vişneli Kek Tarifi | Violent | Kek Tarifleri | 0 | 15 Haziran 2012 15:00 |
Vişneli Kek | N999 | Pastalar | 0 | 02 Mart 2012 02:16 |