Harire Harire [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mardin dolaylarında yapılan bir tür pekmez tatlısı. Süryani mutfağına ait olan Harire' nin yapılışı da oldukça basit. Malzemeler: 1 su bardağı pekmez 1 su bardağı şeker (250 gr.) 1 su bardağı un (125 gr.) tarçın toz karanfil zencefil Hazırlanışı: Bir tencereye 5 su bardağı su koyup unu katın. iyice karıştırın. Tarçın, karanfil, şeker, pekmez ve zencefili ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. 5 dakika sonra ateşten alın. Küçük kaselere boşaltıp soğumaya bırakın. Üzerine hindistan cevizi veya ceviz serpip servis yapın. Alıntı. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:50. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net