25 Mart 2009, 04:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Harire Harire Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mardin dolaylarında yapılan bir tür pekmez tatlısı. Süryani mutfağına ait olan Harire' nin yapılışı da oldukça basit. Malzemeler: 1 su bardağı pekmez 1 su bardağı şeker (250 gr.) 1 su bardağı un (125 gr.) tarçın toz karanfil zencefil Hazırlanışı: Bir tencereye 5 su bardağı su koyup unu katın. iyice karıştırın. Tarçın, karanfil, şeker, pekmez ve zencefili ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. 5 dakika sonra ateşten alın. Küçük kaselere boşaltıp soğumaya bırakın. Üzerine hindistan cevizi veya ceviz serpip servis yapın. Alıntı. | |
|
Etiketler |
harire |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |