IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2009, 02:27   #1
Çevrimdışı
Hazır Yufkadan Baklava Yapımı




Malzemeler:

- 1 paket 4 numara baklavalık phillo yufka
- 2 bardak ceviz
- 1 bucuk çubuk tereyağı (150gr)
Şerbeti için:
- 3 bardak seker
- 2 bardak su
- Yarim limonun suyu

Yapılışı:

- Önce şerbeti kaynatıp bir kenarda iyice soğumaya bırakın.
- Cevizi makineden geçirin. İçine arzu ederseniz değişir bir tat için, 1/4 su bardağı tozşeker, yarim cay kaşığı toz tarçın ilave edin.
- Baklavalık yufkalarınızı ortadan ikiye bölüp borcam kalıba tam yerleşecek boyuta getirin. Yarim yufkaları önce üst üste getirin, sonra üçe bölüp ilk kısmını tepsiye yerleştirin
- üstüne cevizli karışımın yarısını yayın. Sonra diğer üçte bir yufkaları koyup kalan cevizi ekleyin. En son kalan yufkaları da üstüne kapatın. Böylelikle üç katli olacaktır.
- Keskin bir bıçakla baklava seklinde kesin.
- Kızdırılmış yağı baklavanın üstüne döküp 350F (175C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bayağı bir ılındıktan sonra şerbetini dokun. Üstünü tamamen kapatmayın, yoksa yumuşar baklavanız.
Malzemeler:

- 1 paket 4 numara baklavalık phillo yufka
- 2 bardak ceviz
- 1 bucuk çubuk tereyağı (150gr)
Şerbeti için:
- 3 bardak seker
- 2 bardak su
- Yarim limonun suyu

Yapılışı:

- Önce şerbeti kaynatıp bir kenarda iyice soğumaya bırakın.
- Cevizi makineden geçirin. İçine arzu ederseniz değişir bir tat için, 1/4 su bardağı tozşeker, yarim cay kaşığı toz tarçın ilave edin.
- Baklavalık yufkalarınızı ortadan ikiye bölüp borcam kalıba tam yerleşecek boyuta getirin. Yarim yufkaları önce üst üste getirin, sonra üçe bölüp ilk kısmını tepsiye yerleştirin
- üstüne cevizli karışımın yarısını yayın. Sonra diğer üçte bir yufkaları koyup kalan cevizi ekleyin. En son kalan yufkaları da üstüne kapatın. Böylelikle üç katli olacaktır.
- Keskin bir bıçakla baklava seklinde kesin.
- Kızdırılmış yağı baklavanın üstüne döküp 350F (175C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bayağı bir ılındıktan sonra şerbetini dokun. Üstünü tamamen kapatmayın, yoksa yumuşar baklavanız.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
baklava, hazir, hazır, yapimi, yapımı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yufkadan Kolay Cips Seyra Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 01 Eylül 2014 19:16
Nur'ca ev yapımı baklava;=) yoSun Tatlılar 1 26 Temmuz 2014 14:35
Hazır Yufkadan Kol Böreği oneofgirl Hamur İşleri 0 03 Ağustos 2013 19:55
Hazır Yufkadan Fındıklı Burma Baklava YapraK Tatlılar 0 28 Eylül 2009 02:29