IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2009, 07:14   #1
Çevrimdışı
Sultan Vahidettin Tatlisi


sohbet


Kullanılacak malzeme:
1/2 kilo Bağdat hurması
1 kahve fincanı dövülmüş fındık içi
1 kahve fincanı dövülmüş badem içi
2 kahve fincanı toz şekeri
1/4 limon suyu

Yapımı: Bağdat hurmalarını bir kuşaneye koymalı. Üstlerini örtecek kadar su koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Su kaynayıp da hurmalar yumuşayınca kabı ateşten indirmeli.
Beri yanda dövülmüş fındık içiyle 1 kahve fincanı toz şekerini bir havana koymalı Dövülmüş bademi de kattıktan sonra karışımı iyice döverek bir macun durumuma getirmeli.
Hurmalar soğuyunca bunları tencereden çıkarıp teker teker çekirdeklerini ve düğmelerini çıkarıp atmalı. Sonra zedelenmemiş bu hurmalara macun durumuna getirilmiş badem - fındık - şeker karışımıyla doldurmalı. Ağzına kadar iyice doldurulmuş hurmaları bir servis tabağına düzenli bir biçimde istif etmeli. Hurmaların içinde kaynadığı suyu ateşe oturtmalı. Bir kahve fincanı toz şekeriyle 1/4 limonun suyunu da katmalı ve karararak şekeri eritmeli. Sonra şerbeti bar taşım kaynatmalı ve sıcak sıcak hurmaların üstüne dolaştırarak dökmeli. Beş - on dakika beklettikten sonra sofraya götürüp servis yapmalı.
Bu güzel tatlının üstüne kaymak ko***** da yemek mümkündür.
Kullanılacak malzeme:
1/2 kilo Bağdat hurması
1 kahve fincanı dövülmüş fındık içi
1 kahve fincanı dövülmüş badem içi
2 kahve fincanı toz şekeri
1/4 limon suyu

Yapımı: Bağdat hurmalarını bir kuşaneye koymalı. Üstlerini örtecek kadar su koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Su kaynayıp da hurmalar yumuşayınca kabı ateşten indirmeli.
Beri yanda dövülmüş fındık içiyle 1 kahve fincanı toz şekerini bir havana koymalı Dövülmüş bademi de kattıktan sonra karışımı iyice döverek bir macun durumuma getirmeli.
Hurmalar soğuyunca bunları tencereden çıkarıp teker teker çekirdeklerini ve düğmelerini çıkarıp atmalı. Sonra zedelenmemiş bu hurmalara macun durumuna getirilmiş badem - fındık - şeker karışımıyla doldurmalı. Ağzına kadar iyice doldurulmuş hurmaları bir servis tabağına düzenli bir biçimde istif etmeli. Hurmaların içinde kaynadığı suyu ateşe oturtmalı. Bir kahve fincanı toz şekeriyle 1/4 limonun suyunu da katmalı ve karararak şekeri eritmeli. Sonra şerbeti bar taşım kaynatmalı ve sıcak sıcak hurmaların üstüne dolaştırarak dökmeli. Beş - on dakika beklettikten sonra sofraya götürüp servis yapmalı.
Bu güzel tatlının üstüne kaymak ko***** da yemek mümkündür.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
sultan, tatlisi, vahidettin

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sultan Vahidettin Vatan Haini Değildir xena Cumhuriyet Tarihi 2 14 Ağustos 2018 10:30
Vişneli Pötibör Tatlisi Seyra Tatlılar 0 17 Ekim 2014 22:40
Sultan Mehmet Vahidettin Rhytia Osmanlı Padişahları 0 18 Haziran 2012 21:58
Gul tatlisi Feronia Tatlılar 0 01 Kasım 2011 09:40
Gül Tatlisi Ay Tatlılar 0 02 Ekim 2010 18:44