IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2010, 19:33   #1
Çevrimdışı
Karanfilli Lokum


sohbet


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler: 1 kg. un, 0.5 su bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı maya, 0.5 bardak ılık süt, 1.5 su bardağf şeker, 200 gr. bütün ceviz, 1 bardak kuru üzüm, 200 gr. kuru kayısı, 1 çorba kaşığı karanfil, 1 çorba kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı tuz.

Yapılışı:

Maya ılık süt ve yarım bardak şekerle karıştırılıp kabarması beklenir. Un genişçe bir kaba elenir ortası açılır, hazırlanan maya ortasına koyularak üzerine un kapatılıp tekrar mayalandırılır. Unun üzerinde çatlaklar oluşunca su ve tuz ilave edilerek bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur iki parçaya bölünerek üzerine ıslak bir havlu örtülüp sıcak bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur merdane ile 1 cm. kalınlığında ince uzun açılır. Üzerine bolca yağ sürülür. Şeker karıştırılmış tarçın ve karanfil serpilir. Kayısılar parçalanır hamurun üzerine serpiştirilir. Kuru üzüm, ceviz ile bolca bir harç yaptıktan sonra hamur uzunlamasına rulo yapılır. Aynı işlem ikinci parçaya da uygulanır. Rulolar yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Sıcak bir yerde iyice kabarıncaya kadar beklenir. Sonra bolca susam serpilip fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler: 1 kg. un, 0.5 su bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı maya, 0.5 bardak ılık süt, 1.5 su bardağf şeker, 200 gr. bütün ceviz, 1 bardak kuru üzüm, 200 gr. kuru kayısı, 1 çorba kaşığı karanfil, 1 çorba kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı tuz.

Yapılışı:

Maya ılık süt ve yarım bardak şekerle karıştırılıp kabarması beklenir. Un genişçe bir kaba elenir ortası açılır, hazırlanan maya ortasına koyularak üzerine un kapatılıp tekrar mayalandırılır. Unun üzerinde çatlaklar oluşunca su ve tuz ilave edilerek bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur iki parçaya bölünerek üzerine ıslak bir havlu örtülüp sıcak bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur merdane ile 1 cm. kalınlığında ince uzun açılır. Üzerine bolca yağ sürülür. Şeker karıştırılmış tarçın ve karanfil serpilir. Kayısılar parçalanır hamurun üzerine serpiştirilir. Kuru üzüm, ceviz ile bolca bir harç yaptıktan sonra hamur uzunlamasına rulo yapılır. Aynı işlem ikinci parçaya da uygulanır. Rulolar yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Sıcak bir yerde iyice kabarıncaya kadar beklenir. Sonra bolca susam serpilip fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
karanfilli, lokum

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diş ağrısına karanfilli çözüm Amelia Ağız ve Diş Sağlığı 1 06 Şubat 2014 21:31
Karanfilli Siyah Çay oneofgirl İçkiler İçecekler 0 15 Ağustos 2013 16:01