IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2010, 18:19   #1
Çevrimdışı
Tart tatin (fransa)




MALZEMELER
Un 1 1/3 su bardağı
Pudra şekeri 1/4 su bardağı
Yumurta 1 adet
Tereyağı 250 gr.
Tuz
Elma (ekşi, sert) 1,5 kg.
Şeker 12 çorba kaşığı
Krem şanti 1 kutu
Yoğurt 1/2 su bardağı

YAPILIŞI
Hamuru yapmak için, un, şeker, tuz ve küçük parçalara kesilmiş 125 gr. tereyağını robotta karışıncaya kadar çekin. Bir kaseye alıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı ilave edin ve elinizle topak haline getirin. Kenarları kalın bir tepsiyi kaplayacak büyüklükte açıp, büyük bir tabak üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve üzerini örtüp buzdolabında bekletin. Geri kalan tereyağını kalınca bir tavada eritin ve içine şeker serptikten sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları soyup dilimleyin ve bu dilimleri Borcam fırın tepsisini tümüyle kaplayacak şekilde yanyana dizin. Altına alev dağıtıcı koymayı ihmal etmeyerek kuvvetli ateşte 8-10 dakika, veya şeker karamelize oluncaya kadar kızdırın. Ateşten alıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ters yüz edin, hazırladığınız hamurla üzerini kapatıp 150 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Tart pişerken krem şanti ve yoğurdu elle veya robotta iyice karıştırın ve buzdolabında muhafaza edin. Çok soğumadan evvel Borcam’ın üzerine bir Borcam düz tabak kapatıp ters çevirmek suretiyle çıkarın. Hazırladığınız krem şanti ile ılık servis yapın.
MALZEMELER
Un 1 1/3 su bardağı
Pudra şekeri 1/4 su bardağı
Yumurta 1 adet
Tereyağı 250 gr.
Tuz
Elma (ekşi, sert) 1,5 kg.
Şeker 12 çorba kaşığı
Krem şanti 1 kutu
Yoğurt 1/2 su bardağı

YAPILIŞI
Hamuru yapmak için, un, şeker, tuz ve küçük parçalara kesilmiş 125 gr. tereyağını robotta karışıncaya kadar çekin. Bir kaseye alıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı ilave edin ve elinizle topak haline getirin. Kenarları kalın bir tepsiyi kaplayacak büyüklükte açıp, büyük bir tabak üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve üzerini örtüp buzdolabında bekletin. Geri kalan tereyağını kalınca bir tavada eritin ve içine şeker serptikten sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları soyup dilimleyin ve bu dilimleri Borcam fırın tepsisini tümüyle kaplayacak şekilde yanyana dizin. Altına alev dağıtıcı koymayı ihmal etmeyerek kuvvetli ateşte 8-10 dakika, veya şeker karamelize oluncaya kadar kızdırın. Ateşten alıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ters yüz edin, hazırladığınız hamurla üzerini kapatıp 150 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Tart pişerken krem şanti ve yoğurdu elle veya robotta iyice karıştırın ve buzdolabında muhafaza edin. Çok soğumadan evvel Borcam’ın üzerine bir Borcam düz tabak kapatıp ters çevirmek suretiyle çıkarın. Hazırladığınız krem şanti ile ılık servis yapın.
__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
fransa, tart, tatin

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fransa ve Fransa Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 23:39
Üzümlü Tart efLatun Tatlılar 0 08 Mayıs 2012 20:45
Hurmalı Tart efLatun Tatlılar 0 08 Mayıs 2012 20:43
Mandalinalı Tart efLatun Tatlılar 0 08 Mayıs 2012 20:42
Kivili Tart Kralice Tatlılar 0 16 Kasım 2008 14:07