Burma baklava [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemesi: 500 gr un 10 gr tuz 2 adet yumurta 1/2 limon suyu 100 gr su 500 gr tereyağ Şurubu için: 500 gr su 750 gr şeker 1/2 limon suyu Şurup ve baklava sıcak olacak şekilde dökülür. Hazırlanışı: Bütün malzeme karıştırılarak sert bir hamur elde edilir. Hamur 30 dakika dinlendirilir. 12 parçaya bölünüp arasına nişasta serpilir ve oklava yardımı ile oldukça ince şekilde açılır. Açma işlemi bittikten sonra yufkalar teker teker ince oklavaya alınıp arasına ceviz konularak rulo şeklinde sarılır, tepsiye dizilir. Dizme işlemi bittikten sonra isteğe göre kesilir. 500 gr tereyağı eritilir, baklavanın üzerinde gezdirilir. 160 derecede yaklaşık 35 dakika kadar pişirilip fırından çıkarılır. Biriken yağ süzdürülür ve şurubu dökülür. dıpnot: siz bu hamuru yapmak için ugraşmayın ben hazır baklavalık yufka alıp 3 er olarak serıp tereyagı erıtıp fırçayla sürüyorum sonra fındıgını dokup oklavaya sarıyorum büzüştürüp oklavadan cıkarıyorum çok daha kolay oluyor her daim yaptıgım tatlıdır hem hafıf hemde güzel ;crazy;crazy |
Cevap: Burma baklava Harika qörünüyor Olsada yesek ;rolleyes |
Cevap: Burma baklava ben sana yaparım bıtanem sen ıste dağları devıreyım ( çok attım galıba ) ::):):) |
Cevap: Burma baklava Oyy oyy bak cok şımardım şimdiiiiiiii biii biii bitanesin sen yaaaa yavrum benim;s9 |
Cevap: Burma baklava Pek güzel görünüyor, ellerinize sağlık ;rolleyes |
Cevap: Burma baklava Canım Çekti :( |
Cevap: Burma baklava Zıkkımın kökünü yin ;D Nur yapmis'sa kesin zehirlenirsiniz dikkat ;D |
Cevap: Burma baklava Olsada yesek :) |
Cevap: Burma baklava Alıntı:
|
Cevap: Burma baklava Dün akşam yedim:p hala tadı damağımda:D |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:23. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net