IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2010, 19:58   #1
Çevrimdışı
Nur
Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Burma baklava


sohbet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemesi:

500 gr un
10 gr tuz
2 adet yumurta
1/2 limon suyu
100 gr su
500 gr tereyağ

Şurubu için:

500 gr su
750 gr şeker
1/2 limon suyu
Şurup ve baklava sıcak olacak şekilde dökülür.

Hazırlanışı:

Bütün malzeme karıştırılarak sert bir hamur elde edilir. Hamur 30 dakika dinlendirilir. 12 parçaya bölünüp arasına nişasta serpilir ve oklava yardımı ile oldukça ince şekilde açılır. Açma işlemi bittikten sonra yufkalar teker teker ince oklavaya alınıp arasına ceviz konularak rulo şeklinde sarılır, tepsiye dizilir. Dizme işlemi bittikten sonra isteğe göre kesilir. 500 gr tereyağı eritilir, baklavanın üzerinde gezdirilir. 160 derecede yaklaşık 35 dakika kadar pişirilip fırından çıkarılır. Biriken yağ süzdürülür ve şurubu dökülür.


dıpnot: siz bu hamuru yapmak için ugraşmayın ben hazır baklavalık yufka alıp 3 er olarak serıp tereyagı erıtıp fırçayla sürüyorum sonra fındıgını dokup oklavaya sarıyorum büzüştürüp oklavadan cıkarıyorum çok daha kolay oluyor her daim yaptıgım tatlıdır hem hafıf hemde güzel
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemesi:

500 gr un
10 gr tuz
2 adet yumurta
1/2 limon suyu
100 gr su
500 gr tereyağ

Şurubu için:

500 gr su
750 gr şeker
1/2 limon suyu
Şurup ve baklava sıcak olacak şekilde dökülür.

Hazırlanışı:

Bütün malzeme karıştırılarak sert bir hamur elde edilir. Hamur 30 dakika dinlendirilir. 12 parçaya bölünüp arasına nişasta serpilir ve oklava yardımı ile oldukça ince şekilde açılır. Açma işlemi bittikten sonra yufkalar teker teker ince oklavaya alınıp arasına ceviz konularak rulo şeklinde sarılır, tepsiye dizilir. Dizme işlemi bittikten sonra isteğe göre kesilir. 500 gr tereyağı eritilir, baklavanın üzerinde gezdirilir. 160 derecede yaklaşık 35 dakika kadar pişirilip fırından çıkarılır. Biriken yağ süzdürülür ve şurubu dökülür.


dıpnot: siz bu hamuru yapmak için ugraşmayın ben hazır baklavalık yufka alıp 3 er olarak serıp tereyagı erıtıp fırçayla sürüyorum sonra fındıgını dokup oklavaya sarıyorum büzüştürüp oklavadan cıkarıyorum çok daha kolay oluyor her daim yaptıgım tatlıdır hem hafıf hemde güzel
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 11 Aralık 2010, 20:04   #2
Çevrimdışı
Cevap: Burma baklava




Harika qörünüyor Olsada yesek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Aralık 2010, 20:09   #3
Çevrimdışı
Nur
Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cevap: Burma baklava




ben sana yaparım bıtanem sen ıste dağları devıreyım ( çok attım galıba ) :
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Aralık 2010, 01:30   #4
Çevrimdışı
Cevap: Burma baklava




Oyy oyy bak cok şımardım şimdiiiiiiii biii biii bitanesin sen yaaaa yavrum benim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Aralık 2010, 01:45   #5
Çevrimdışı
Cevap: Burma baklava




Pek güzel görünüyor, ellerinize sağlık
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Aralık 2010, 02:06   #6
Çevrimdışı
Cevap: Burma baklava




Canım Çekti
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Aralık 2010, 05:12   #7
Çevrimdışı
Cevap: Burma baklava




Zıkkımın kökünü yin ;D Nur yapmis'sa kesin zehirlenirsiniz dikkat ;D

  Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Aralık 2010, 12:34   #8
Çevrimdışı
Cevap: Burma baklava




Olsada yesek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Aralık 2010, 16:01   #9
Çevrimdışı
Nur
Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cevap: Burma baklava




xXx Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Zıkkımın kökünü yin ;D Nur yapmis'sa kesin zehirlenirsiniz dikkat ;D

sana bunu dıyorum sadece
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Aralık 2010, 11:00   #10
Çevrimdışı
Cevap: Burma baklava




Dün akşam yedim:p hala tadı damağımda
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
baklava, burma

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tahinli Burma Baklava Tatlısı Lcia Tatlılar 0 02 Eylül 2014 19:46
Çorum Baklavası(Gül Burma) Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:16
Sarıklı Burma Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:32
Hazır Yufkadan Fındıklı Burma Baklava YapraK Tatlılar 0 28 Eylül 2009 02:29