IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2014, 19:46   #1
Çevrimdışı
Tahinli Burma Baklava Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;

15 yaprak hazır baklavalık yufka 125 gram tereyağı
1 buçuk su bardağı ceviz
1 su bardağının 2/3 kadar tahin

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı;

Öncelikle şerbetimizi kaynatıyoruz kaynamaya başladıktan sonra 5-10 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Kapatmaya yakın 4-5 damla limon sıkıp ılıması için bir kenara kaldırıyoruz. Baklavalık yufkaları 3 kat olmak üzere her katına erittiğimiz tereyağını ve 1 yemek kaşığı tahini sürüyoruz.

2. kata ince dövülmüş cevizleri serpiştirip 3. yufkayı üzerine kapatıp hafif yağlayıp oklavayla yufkaları sarıyoruz. Tamamen sardığımız yufkayı elimizle büzüştürüp oklavadan dikkatlice sıyırıyoruz (rulonun açılmasına izin vermeden). Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra artan tereyağımızı üzerine fırçayla sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Dikkat edin hemen yanabilir. Kızaran yufkaları fırından aldıktan 4-5 dakika sonra ılık olan şerbetini döküp 15-20 dakika dinlendirip, afiyetle yiyoruz.


Çok leziz oluyor hazır aldığımız tatlılardan çok daha hafif ve çıtır çıtır… (Dileyen aynı tarifi tahinsiz de deneyebilir.)


Afiyet Şifa Olsun...















Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;

15 yaprak hazır baklavalık yufka 125 gram tereyağı
1 buçuk su bardağı ceviz
1 su bardağının 2/3 kadar tahin

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı;

Öncelikle şerbetimizi kaynatıyoruz kaynamaya başladıktan sonra 5-10 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Kapatmaya yakın 4-5 damla limon sıkıp ılıması için bir kenara kaldırıyoruz. Baklavalık yufkaları 3 kat olmak üzere her katına erittiğimiz tereyağını ve 1 yemek kaşığı tahini sürüyoruz.

2. kata ince dövülmüş cevizleri serpiştirip 3. yufkayı üzerine kapatıp hafif yağlayıp oklavayla yufkaları sarıyoruz. Tamamen sardığımız yufkayı elimizle büzüştürüp oklavadan dikkatlice sıyırıyoruz (rulonun açılmasına izin vermeden). Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra artan tereyağımızı üzerine fırçayla sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Dikkat edin hemen yanabilir. Kızaran yufkaları fırından aldıktan 4-5 dakika sonra ılık olan şerbetini döküp 15-20 dakika dinlendirip, afiyetle yiyoruz.


Çok leziz oluyor hazır aldığımız tatlılardan çok daha hafif ve çıtır çıtır… (Dileyen aynı tarifi tahinsiz de deneyebilir.)


Afiyet Şifa Olsun...














  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
baklava, burma, burma baklava, tahinli, tahinli baklava, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tahinli Kabak Tatlısı Cappy Tatlılar 0 06 Mayıs 2014 17:01
Cevizli Burma Tatlısı Violent Tatlılar 0 15 Haziran 2012 14:51
Burma baklava Nur Tatlılar 9 15 Aralık 2010 11:00
Hazır Yufkadan Fındıklı Burma Baklava YapraK Tatlılar 0 28 Eylül 2009 02:29
Sarı Burma Tatlısı YapraK Tatlılar 0 28 Eylül 2009 02:27