![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kremalı Güllaç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kremalı Güllaç Malzemeler: 5 yaprak güllaç 1 litre süt 1 su bardağı şeker 200 gr. ceviz veya fındık Kreması: 2 su bardağı süt 2,5 çorba kaşığı un 2,5 çorba kaşığı şeker 1 limon kabuğu rendesi Güllacın kreması için sütü, unu, şekeri, limon kabuğu rendesini çırpalım. Tencereye aktarıp ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim ve ılıması için bekletelim. Bu arada köşeli bir kalıba bir yaprak güllaç serelim. Kaynar sütün içine şekeri ilave edip karıştıralım. Bir kepçe şekerli sütü güllaç yaprağının üzerine boşaltalım. Üzerine tekrar bir yaprak serip tekrar bir kepçe süt gezdirelim. Üzerine kremayı düzgünce yayalım. Üzerine tekrar kalan 3 yaprak güllacı her katına birer kepçe şekerli süt boşaltmak suretiyle üst üste serelim. Kalan şekerli sütün tamamını en üstteki güllaç yaprağının üzerine boşaltıp ceviz serpelim. Mevsiminde isek nar taneleri ile süsleyip soğuttuktan sonra dilimleyerek servise sunuyorsunuz. Afiyet olsun Alıntı | |
| ![]() |
Etiketler |
güllaç, kremalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
En Hafif Güllaç | Sarya | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 11 Aralık 2020 14:00 |
Lokumlu Güllaç | MeyRa | Tatlılar | 0 | 03 Ocak 2020 03:14 |
Güllaç :)) | Bora | Üye Resimleri | 3 | 01 Ağustos 2013 07:23 |
Fırın Güllaç | Sevda | Tatlılar | 2 | 25 Ağustos 2011 17:46 |