IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 24 Ağustos 2011, 21:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fırın Güllaç




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Fırın Güllaç

Malzemeler

  • 4 yaprak güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı krema
Hazırlanışı
1. Şeker ile sütü bir tencerede ısıtarak, kaynatmadan şekerin erimesini sağlayın. Ocaktan alırken vaniln ekleyin.
2. Isıya dahaynıklı cam bir kabın içerisine güllaç yapraklarını kırın. Şekerli sütü üzerine dökün. Normal güllaca göre biraz daha sulu (cıvık) olması gerekiyor. On dakika bekleyin ve çiğ kremayı güllacın üzerine yayın.
3. Güllacı fırına koyun ve yirmi dakika üzerini kızartın. Fırının ızgara ayarı ile çok rahat oluyor. Sıcak olarak servis yapın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Not: Yukarıda verdiğim tarife ek olarak aralarına kuru üzüm, badem, fındık, fıstık, ceviz hatta meyve ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Kaynak:Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
fırın, güllaç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çikolatalı Güllaç mCx Tatlılar 3 10 Eylül 2019 20:11
Güllaç :)) Bora Üye Resimleri 3 01 Ağustos 2013 07:23
Muhallebili Güllaç N999 Tatlılar 1 17 Şubat 2012 17:08
Kremalı Güllaç Sevda Tatlılar 7 01 Eylül 2011 22:03