17 Şubat 2012, 16:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Muhallebili Güllaç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 9 güllaç yaprağı 6 su bardağı süt Yarım su bardağı tozşeker 1 paket hazır sakızlı puding 2 kivi 2 muz 1 çay bardağı nar tanesi 1 çay bardağı dövülmüş ceviz Yapılışı Sütü tencereye alıp kaynatın. Şekeri ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın. Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün. Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın. Yaprağı dikkatlice alıp küçük bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın. Diğer güllaçları aynı şekilde hazırlayın. Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın. Karıştırıp soğutun. Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın. Güllaçları servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerini dövülmüş ceviz ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın. | |
|
Etiketler |
güllaç, muhallebili |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırın Güllaç | Sevda | Tatlılar | 2 | 25 Ağustos 2011 17:46 |
Muhallebili Lokum | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 17:14 |
Muhallebili Lokum Tarifi | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:19 |
Muhallebili Elma Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:19 |
Nefis Güllaç | Kralice | Tatlılar | 1 | 12 Mart 2009 07:00 |