IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2013, 15:15   #1
Çevrimdışı
Fındıklı Muhallebili Güllaç


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
10 yaprak güllaç
2 lt. süt
2 su b. toz şeker
1 su b. pudra şekeri
yarım çay b. gül suyu

MUHALLEBİSİ İÇİN:
3 su b. süt
1 çay b. toz şeker
1 çorba k. pirinç unu
1 çorba k. nişasta
1 limon
1 su b. fındık

ÜZERİ İÇİN:
fındık

Yapılışı
Fındıkları fırın tepsisine koyuyoruz, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Muhallebisi için, sütü tencereye döküyoruz. Şekerini, pirinç ununu ve nişastasını koyarak pişirmeye başlıyoruz. Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz. Tencereye 2 litre sütü döküyoruz. Şekeri ve gül suyunu döküyoruz. Şekeri eriyince altını kapatıyoruz, el yakmayacak sıcaklıkta olmalı. Yuvarlak tepsiye birinci güllaç yaprağını koyuyoruz ve üzerine kepçeyle sütten döküyoruz. Biraz pudra şekeri serpiyoruz. 5 kat güllacı aralarına süt ve pudra şekeri dökerek üstüste yerleştiriyoruz. 5. katı koyduktan sonra, muhallebiyi sıcakken gezdirerek döküyoruz. Fırında kızarttığımız fındıkları da kırıyoruz ve üzerine serpiyoruz. Üzerine de limon kabuğu rendeliyoruz. Kalan güllaç yapraklarını da yine aralarına süt ve pudra şekeri dökerek yerleştiriyoruz. En üstüne de süt döküyoruz. Sütünü çekince fındıkla süsleyerek soğuk servis ediyoruz. Püf noktası, muhallebiyi yaptığımızda beklememeli, beklerse soğur ve katılaşır. Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
10 yaprak güllaç
2 lt. süt
2 su b. toz şeker
1 su b. pudra şekeri
yarım çay b. gül suyu

MUHALLEBİSİ İÇİN:
3 su b. süt
1 çay b. toz şeker
1 çorba k. pirinç unu
1 çorba k. nişasta
1 limon
1 su b. fındık

ÜZERİ İÇİN:
fındık

Yapılışı
Fındıkları fırın tepsisine koyuyoruz, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Muhallebisi için, sütü tencereye döküyoruz. Şekerini, pirinç ununu ve nişastasını koyarak pişirmeye başlıyoruz. Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz. Tencereye 2 litre sütü döküyoruz. Şekeri ve gül suyunu döküyoruz. Şekeri eriyince altını kapatıyoruz, el yakmayacak sıcaklıkta olmalı. Yuvarlak tepsiye birinci güllaç yaprağını koyuyoruz ve üzerine kepçeyle sütten döküyoruz. Biraz pudra şekeri serpiyoruz. 5 kat güllacı aralarına süt ve pudra şekeri dökerek üstüste yerleştiriyoruz. 5. katı koyduktan sonra, muhallebiyi sıcakken gezdirerek döküyoruz. Fırında kızarttığımız fındıkları da kırıyoruz ve üzerine serpiyoruz. Üzerine de limon kabuğu rendeliyoruz. Kalan güllaç yapraklarını da yine aralarına süt ve pudra şekeri dökerek yerleştiriyoruz. En üstüne de süt döküyoruz. Sütünü çekince fındıkla süsleyerek soğuk servis ediyoruz. Püf noktası, muhallebiyi yaptığımızda beklememeli, beklerse soğur ve katılaşır. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
fındıklı, güllaç, muhallebili

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muhallebili Kadayıf Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:50
Muhallebili Güllaç N999 Tatlılar 1 17 Şubat 2012 17:08
Fındıklı güllaç (giresun) Sır Yöresel Yemekler 0 27 Ekim 2010 18:43
Muhallebili Lokum YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 17:14
Muhallebili Lokum Tarifi YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 07:19