28 Şubat 2012, 13:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kayısılı Baklava Tarifi Malzemeler (8 kişilik): 1 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı zeytinyağı 1 paket kabartma tozu 3,5 bardak un 125 gr. tereyağ 2 paket nişasta 100 gr. ceviz veya fındık 1 kg. bal kabağı 1 bardak şeker 500 gr. taze kayısı Şerbet için: 5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, Hazırlanışı: 1 limonun suyunu bir iki taşım kaynatın ve soğutun. Yumurta, süt, zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu ve undan yaptığınız hamuru 1 saat dinlendirin. Hamurdan 20 ufak yumak yapın ve bu yumakları ufak ufak açarak aralarına nişasta koyun. Aralarına nişasta koyduğunuz hamurlardan 10 tanesini üst üste koyarak oklava ile açın. Daha sonra açtığınız hamurları tepsiye yayarak, içine ceviz koyun. Diğer 10 hamuru da aynı şekilde açarak üstüne koyun ve dilim dilim kesin. Daha sonra erittiğiniz tereyağı dilimlerin üzerine döküp, fırında pişirin. Piştikten sonra fırından çıkardığınız baklavanın üzerine hazırladığınız şerbeti soğuk olarak dökün. Baklavanızı servis yaparken; çekirdeklerini çıkarıp, üzerine yarım çay kaşığı vanilya ilave ederek mutfak robotunda geçirdiğimiz taze kayısı sosunu ekleyerek konuklarımıza ikram edin. alıntı | |
|
Etiketler |
baklava, kayısılı, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kekli baklava tarifi(resimli anlatım) | AnqeL | Tatlılar | 0 | 10 Şubat 2012 03:21 |
Cevizli Ve Kayısılı Pilav | yoSun | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Kasım 2010 14:24 |
Kayısılı Kurabiye | Dilara | Pastalar | 0 | 04 Ekim 2010 04:11 |
Kuru Kayısılı Kurabiye | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:24 |
Kayısılı Kek | Angel | Kek Tarifleri | 0 | 24 Mart 2009 19:56 |