28 Şubat 2012, 13:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevizli Sucuk Yapımı Cevizli sucuk yapımında üzümşırası şıra ile ceviz kullanılır. Önce şıra kaynatılır, pekmeze dönüşmeden ateşten indirilip süzülür. Sonra nişasta, irmik veya un ile karıştırılıp pelte kıvamında pişirilir. Daha sonra iplere dizilmiş olan ceviz içi sıcak peltenin içine sokulur. Bu haliyle dar açı şeklinde dut ağacından yapılmış "gege" adı verilen kancaya asılıp kurutulur. Kurutma işlemine bir hafta devam edilir. Kuruduktan sonra yenmeye hazır olur. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. alıntı | |
|
Etiketler |
cevizli, sucuk, yapımı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sucuk hapısası (kilis) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 14:39 |
Tatlı sucuk (kıbrıs) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 09:07 |
Ev Yapımı Cevizli Çikolata Tarifi | YapraK | Tatlılar | 0 | 28 Eylül 2009 02:30 |