IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/)
-   -   Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/475975-tas-kadayif-hamuru-nasil-yapilir.html)

Liaaa 23 Nisan 2012 03:47

Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır
 


Yassı kadayıf yöreden yöreye değişiklik göstermekle beraber,benim yaptığım şekli özellikle Malatya’da yaygın olarak yapılmaktadır.Malatya’da bulunduğum yıllarda kadayıfını hazır olarak alıp evde kızartıyordum.Fakat burada kadayıf ekmeğini bulamadım.Ramazan günü çocuklarda çok arzu edince,nette bir araştırma yaptım hamur tarifi varmı diye.ben sadece bir yerde rastladım fakat sevgili arkadaşlarım,siz siz olun sakın her gördüğünüz tarifi uygulamayın. tarifte bir çay bardağı süte,bir su bardağı un vardı.Tabi biraz mutfak tecrübeniz varsa böyle bir tarif olamayacağını anlayabilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hamuru için

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1.5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı şeker,1 çay kaşığı tuz

şerbeti için

2 su bardağı su,2 su bardağı şeker,dörtte bir limon suyu

Bulamak için 1 yumurta,kızartmak için sıvıyağ,içine dövülmüş ceviz

Yapılışı

Bütün hamur malzemeleri karıştırın ve krep hamurunda birazcık katı bir bulamaç elde edin.Ilık bir yerde mayalanana kadar bekleyin.yapışmadığından emin olduğunuz bir tavaya,ısındıktan sonra mayalanan hamurdan birer yemek kaşığı alıp düzelterek yayınız.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

kadayıfların sadece bir yüzünü pişirip tavadan alınız.benim ölçümle 53 tane kadayıf oldu.kadayıfları biraz daha büyük yapabilirsiniz fakat böyle daha şık duruyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Pişen kadayıflar soğuduktan sonra pişmemiş olan tarafına iri dövülmüş ceviz koyup resimde gördüğünüz gibi ağzına bastırarak kapatınız.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bir tane yumurtayı iyice çırpın,kadayıfın sadece kapattığınız tarafınıyumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.Kızaran kadayıfları önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atın.İki dakika kadar bekletip çıkarın. Afiyet olsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk