07 Mayıs 2012, 19:28 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kızılcık Peltesi Kızılcık Peltesi (Jölesi) Malzeme: 1 kg çok olgun kızılcık 2 kahve fincanı nişasta 1 kg tozşeker Hazırlanması: Kızılcıklar yıkandıktan sonra bir kabın içine konur ve sıkılarak iyice çıkarılır. Sonra ince delikli süzgeçten geçirilerek bir tencereye boşaltılır. Kızılcık suyunun en az 2 su bardağı olması gerekir. Eğer kızılcıktan 2 su bardağından az su elde edilmişse buna su katmak gerekir. Nişasta 2-3 kaşık kızılcık suyunda eritildikten sonra bu tencereye eklenir. Sonra kızılcık suyuna 1 kg tozşeker dökülür ve kap orta ısılı bir ateşe oturtulur. Karıştırılarak şeker eritildikten sonra koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Kızılcık peltesi 10-15 dakika kaynadıktan sonra koyulaşınca tabanı hafif nemlendirilmiş çukur kaseye konur soğuduktan sonra düz bir tabağa ters çevrilir.Afiyet olsun… | |
|
Etiketler |
kızılcık, kızılcık peltesi tarifi, nasıl yapılır, peltesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kızılcık tarhanası hazırlama (kütahya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 23:07 |
Kızılcık turşusu (kocaeli) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 14:49 |
Kızılcık Şurubu | Kralice | İçkiler İçecekler | 1 | 13 Mart 2009 00:08 |