IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2012, 11:34   #1
Çevrimdışı
Yeşil Elmalı Soğuk Tatlı




Malzemeler

6 kişilik

500 g yeşil elma
1/4 su bardağı (150 g) tozşeker
1+ 1/4 su bardağı (300 ml) su
1 su bardağı (250 ml) elma şarabı ya da elma suyu
Birkaç damla yeşil renkte pasta boyası (tercihe bağlı)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yeşil Elmalı Soğuk Tatlı Tarifi

1-Elmaları 4′e bölüp, çekirdek yerlerini çıkarın ve iri parçalar halinde doğrayın ve bir tencereye koyun. Tozşekeri ve suyun yarısını da ilave edin. Kapağını kapatıp, elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin.
2-Karışımı, altına kase koyduğunuz bir süzgeçten geçirin. Elma şarabını ve kalan suyu da meydana gelen elma püresine ilave edin. Arzu ederseniz bir parça da yeşil renkli pasta boyası koyabilirsiniz.
3-Eğer elinizle yapacaksanız, karışımı plastik buz kabına koyup, 6 saat kadar buzlukta donmasını bekleyin. Çatalla bir ya da iki kere karıştırıp, buz parçalarını kırın. Karışımı bir mikserle dondurma kıvamına gelene kadar karıştırın.
4-Karışımı tabaklara koyup, ince limon kabuğu şeritleriyle süsleyerek servis yapın
Malzemeler

6 kişilik

500 g yeşil elma
1/4 su bardağı (150 g) tozşeker
1+ 1/4 su bardağı (300 ml) su
1 su bardağı (250 ml) elma şarabı ya da elma suyu
Birkaç damla yeşil renkte pasta boyası (tercihe bağlı)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yeşil Elmalı Soğuk Tatlı Tarifi

1-Elmaları 4′e bölüp, çekirdek yerlerini çıkarın ve iri parçalar halinde doğrayın ve bir tencereye koyun. Tozşekeri ve suyun yarısını da ilave edin. Kapağını kapatıp, elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin.
2-Karışımı, altına kase koyduğunuz bir süzgeçten geçirin. Elma şarabını ve kalan suyu da meydana gelen elma püresine ilave edin. Arzu ederseniz bir parça da yeşil renkli pasta boyası koyabilirsiniz.
3-Eğer elinizle yapacaksanız, karışımı plastik buz kabına koyup, 6 saat kadar buzlukta donmasını bekleyin. Çatalla bir ya da iki kere karıştırıp, buz parçalarını kırın. Karışımı bir mikserle dondurma kıvamına gelene kadar karıştırın.
4-Karışımı tabaklara koyup, ince limon kabuğu şeritleriyle süsleyerek servis yapın
__________________
[RIGHT][SIGPIC][/SIGPIC][/RIGHT]
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
soĞuk

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeşil Elmalı Roka Salatası N999 Salatalar Mezeler 0 15 Mart 2012 17:22
Elmalı Tatlı N999 Tatlılar 0 15 Mart 2012 16:53
Elmalı Bisküvili Tatlı Sevda Tatlılar 1 12 Aralık 2011 18:20