IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Temmuz 2012, 11:44   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fırında Portakallı Tekilalı Muhallebi




6 kişilik
Hazırlık süresi: 20 dakika
+ 2-3 saat demlendirme ve soğutma suresi
Pişirme süresi; 30-35 dakika
Zorluk derecesi; 2

Malzemeler

750 mi. süt
1 adet ortadan ikiye bölünmüş vanilya çubuğu
5 adet ince portakal kabuğu şeridi
200 gr. toz şeker
90 ml. su
60 ml. tekila
4 adet iri yumurta
+ 4 adet iri yumurtanın sarısı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fırında Portakallı Tekilalı Muhallebi Tarifi

• Süt, vanilya çubuğu ve portakal kabuğu şeritlerini orta boy bir tencereye koyun, orta ateşte ısıtın. Hafif hafif kaynamaya başladığında ocaktan alın ve lezzetlerin birbirine karışması için 1-2 saat kenarda bekletin (veya gece boyunca buzdolabında bekletin).
• Fırınınızı 150 derecede ısıtın.
• 6 adet 180 mi. hacimli ısıya dayanıklı tatlı çanağının içini soğuk su ile ıslatın.
• Karameli hazırlamak için 150 gr. toz şekeri, suyu ve 2 yemek kaşığı tekilayı küçük bir tencereye koyup kısık ateşte ısıtın. Şeker eridiğinde ateşi orta hararete getirin ve karışım koyu karamel rengine dönene dek hafif hafif kaynatın. Kalan 2 yemek kaşığı tekilayı da içine ekleyip karıştırdıktan sonra tatlı çanaklarına bölüştürün. • Yumurtaları, Yumurtaların sarısını ve kalan şekeri orta hızda mikser ile krema kıvamına gelip rengi açılıncaya dek çırpın.
• Vanilya çubuğunu ve portakal kabuklarını sütün içinden alın. Sütü tekrar ateşe oturtup bir taşım kaynatın, ocaktan alın. Sıcak sütü azar azar yumurtalı karışıma ekleyerek karıştırın.
• Kremayı da tatlı çanaklarına bölüştürün.
• Tatlı çanaklarını yüksek kenarlı bir tepsiye yerleştirin.
• Tepsinin içine çanakların yarı seviyesine gelecek kadar kaynar su doldurun.
• Fırına vererek ortaları yumuşak, üzerleri katılaşana dek yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
• Tatlıları fırından alın ve oda sıcaklığına gelene dek bekletin.
• Her birini bir tatlı tabağına tersyüz edin ve servis yapın

__________________
Menfaatinizin Köpeği Olmuşsunuz.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fırında, muhallebi, portakallı, tekilalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı Liaaa Tatlılar 0 08 Mart 2012 15:41
Kadayıflı muhallebi Nur Tatlılar 0 13 Eylül 2011 22:18
Pekmezli Muhallebi Dilara Tatlılar 0 01 Mayıs 2010 15:43
Marmelatlı Muhallebi Dilara Tatlılar 0 22 Nisan 2009 18:36