IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2012, 11:44   #1
Çevrimdışı
Fırında Portakallı Tekilalı Muhallebi




6 kişilik
Hazırlık süresi: 20 dakika
+ 2-3 saat demlendirme ve soğutma suresi
Pişirme süresi; 30-35 dakika
Zorluk derecesi; 2

Malzemeler

750 mi. süt
1 adet ortadan ikiye bölünmüş vanilya çubuğu
5 adet ince portakal kabuğu şeridi
200 gr. toz şeker
90 ml. su
60 ml. tekila
4 adet iri yumurta
+ 4 adet iri yumurtanın sarısı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fırında Portakallı Tekilalı Muhallebi Tarifi

• Süt, vanilya çubuğu ve portakal kabuğu şeritlerini orta boy bir tencereye koyun, orta ateşte ısıtın. Hafif hafif kaynamaya başladığında ocaktan alın ve lezzetlerin birbirine karışması için 1-2 saat kenarda bekletin (veya gece boyunca buzdolabında bekletin).
• Fırınınızı 150 derecede ısıtın.
• 6 adet 180 mi. hacimli ısıya dayanıklı tatlı çanağının içini soğuk su ile ıslatın.
• Karameli hazırlamak için 150 gr. toz şekeri, suyu ve 2 yemek kaşığı tekilayı küçük bir tencereye koyup kısık ateşte ısıtın. Şeker eridiğinde ateşi orta hararete getirin ve karışım koyu karamel rengine dönene dek hafif hafif kaynatın. Kalan 2 yemek kaşığı tekilayı da içine ekleyip karıştırdıktan sonra tatlı çanaklarına bölüştürün. • Yumurtaları, Yumurtaların sarısını ve kalan şekeri orta hızda mikser ile krema kıvamına gelip rengi açılıncaya dek çırpın.
• Vanilya çubuğunu ve portakal kabuklarını sütün içinden alın. Sütü tekrar ateşe oturtup bir taşım kaynatın, ocaktan alın. Sıcak sütü azar azar yumurtalı karışıma ekleyerek karıştırın.
• Kremayı da tatlı çanaklarına bölüştürün.
• Tatlı çanaklarını yüksek kenarlı bir tepsiye yerleştirin.
• Tepsinin içine çanakların yarı seviyesine gelecek kadar kaynar su doldurun.
• Fırına vererek ortaları yumuşak, üzerleri katılaşana dek yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
• Tatlıları fırından alın ve oda sıcaklığına gelene dek bekletin.
• Her birini bir tatlı tabağına tersyüz edin ve servis yapın
6 kişilik
Hazırlık süresi: 20 dakika
+ 2-3 saat demlendirme ve soğutma suresi
Pişirme süresi; 30-35 dakika
Zorluk derecesi; 2

Malzemeler

750 mi. süt
1 adet ortadan ikiye bölünmüş vanilya çubuğu
5 adet ince portakal kabuğu şeridi
200 gr. toz şeker
90 ml. su
60 ml. tekila
4 adet iri yumurta
+ 4 adet iri yumurtanın sarısı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fırında Portakallı Tekilalı Muhallebi Tarifi

• Süt, vanilya çubuğu ve portakal kabuğu şeritlerini orta boy bir tencereye koyun, orta ateşte ısıtın. Hafif hafif kaynamaya başladığında ocaktan alın ve lezzetlerin birbirine karışması için 1-2 saat kenarda bekletin (veya gece boyunca buzdolabında bekletin).
• Fırınınızı 150 derecede ısıtın.
• 6 adet 180 mi. hacimli ısıya dayanıklı tatlı çanağının içini soğuk su ile ıslatın.
• Karameli hazırlamak için 150 gr. toz şekeri, suyu ve 2 yemek kaşığı tekilayı küçük bir tencereye koyup kısık ateşte ısıtın. Şeker eridiğinde ateşi orta hararete getirin ve karışım koyu karamel rengine dönene dek hafif hafif kaynatın. Kalan 2 yemek kaşığı tekilayı da içine ekleyip karıştırdıktan sonra tatlı çanaklarına bölüştürün. • Yumurtaları, Yumurtaların sarısını ve kalan şekeri orta hızda mikser ile krema kıvamına gelip rengi açılıncaya dek çırpın.
• Vanilya çubuğunu ve portakal kabuklarını sütün içinden alın. Sütü tekrar ateşe oturtup bir taşım kaynatın, ocaktan alın. Sıcak sütü azar azar yumurtalı karışıma ekleyerek karıştırın.
• Kremayı da tatlı çanaklarına bölüştürün.
• Tatlı çanaklarını yüksek kenarlı bir tepsiye yerleştirin.
• Tepsinin içine çanakların yarı seviyesine gelecek kadar kaynar su doldurun.
• Fırına vererek ortaları yumuşak, üzerleri katılaşana dek yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
• Tatlıları fırından alın ve oda sıcaklığına gelene dek bekletin.
• Her birini bir tatlı tabağına tersyüz edin ve servis yapın
__________________
[RIGHT][SIGPIC][/SIGPIC][/RIGHT]
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
fırında, muhallebi, portakallı, tekilalı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı Liaaa Tatlılar 0 08 Mart 2012 15:41
Kadayıflı muhallebi Nur Tatlılar 0 13 Eylül 2011 22:18
Pekmezli Muhallebi Dilara Tatlılar 0 01 Mayıs 2010 15:43
Marmelatlı Muhallebi Dilara Tatlılar 0 22 Nisan 2009 18:36