IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ezgi
  • 1 Post By aLdiAnA

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2012, 17:58   #1
Çevrimdışı
Sue
Sue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dilber Dudağı




Dilber Dudağı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Malzemeler
10 - 12 kişilik
  • 2 yumurta
  • 1 çay [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sıvı yağ
  • 1 su [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] süt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 4 su [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] baklavalık un, elenmiş
  • 250gr nişasta; açmak için
  • 200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
  • 1,5 paket tereyağı (teyzem 1 paket kullanmış)
  • 1 yumurtanın akı
Şerbet:


Hazırlanması:
  1. unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin. hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun.
  2. hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın. üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin.
  3. bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun. üzerlerine tekrar nişasta serpin. her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. (o kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz). açtıklarınızın üzerine nişasta serpin.
  4. 10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın. (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır.)
  5. açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
  6. cevizi yumurta akı ile karıştırın. yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun. diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın.
  7. kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin.
  8. tereyağını eritip 1 dakika kaynatın. kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın) 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.
  9. bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın. ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın. fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin. tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin.
Afiyet Olsun...
Dilber Dudağı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Malzemeler
10 - 12 kişilik
  • 2 yumurta
  • 1 çay [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sıvı yağ
  • 1 su [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] süt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 4 su [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] baklavalık un, elenmiş
  • 250gr nişasta; açmak için
  • 200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
  • 1,5 paket tereyağı (teyzem 1 paket kullanmış)
  • 1 yumurtanın akı
Şerbet:


Hazırlanması:
  1. unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin. hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun.
  2. hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın. üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin.
  3. bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun. üzerlerine tekrar nişasta serpin. her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. (o kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz). açtıklarınızın üzerine nişasta serpin.
  4. 10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın. (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır.)
  5. açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
  6. cevizi yumurta akı ile karıştırın. yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun. diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın.
  7. kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin.
  8. tereyağını eritip 1 dakika kaynatın. kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın) 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.
  9. bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın. ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın. fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin. tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin.
Afiyet Olsun...
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 04 Temmuz 2012, 18:16   #2
Çevrimdışı
Cevap: Dilber Dudağı




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] açtın tatlıları, anneme şekerpare yaptırıyorum zorla
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Canımı çektirdin!

__________________

çArşı BeşiktAşk
🦅
  Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Temmuz 2012, 20:11   #3
Çevrimdışı
Cevap: Dilber Dudağı




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim un kurabiyesi de yaptır bi zahmet ..

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
dilber, dudağı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dilber Adrasteia Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 02 Aralık 2011 22:59
Obama'nın dudağı patladı! pyracantha Haber Arşivi 0 27 Kasım 2010 18:21
Dilber Dudağı YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 07:13