IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Violent

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 18 Ekim 2012, 17:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bayram Tatlıları, Bayram İçin Tatlı Tarifleri




Bayram Tatlıları, Bayram İçin Tatlı Tarifleri, Bayram tatlıları

*Kurban bayramıda geliyor gelen misafirlere tatlı ikramı için bu konuya bakabilirsiniz.



Burma Baklava


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Annemin bayramda en çok ilgi gören, aşağıdaki fotoğraflardan tek tarifi olmayan baklavası . Bu kadar şeyi nasıl hazırladığını merak edenler için küçük bir not: Bayramdan iki gün önce gittiğimde sarmalar buzlukta bekliyor, baklavaları o gün hazırlamış, şerbetlerini dökmeden bekletiyor, gubateyi ertesi gün yapmak için patates pişiriyordu...
Burma Baklava:

Malzemeler:
  • 150gr tereyağı, erimiş
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
  • 1 paket karbonat
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • aldığı kadar (yaklaşık 1kg) un
açmak için:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 300gr nişasta
içi:
  • 500gr ceviz içi, ince dövülmüş
şerbeti:
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limonun suyu

ayrıca:
  • 200gr tereyağı
Hazırlanması:
  1. Servisten bir gün önce hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 10-15 dakika dinlendirin.
  2. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeleri un+nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın. Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın. Üzerine bolca ceviz serpin. Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın.

    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  3. Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin. Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin.
  4. Ertesi gün şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın.
  5. 200gr tereyağını eritin. Üzerinde biriken köpükleri alın. Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün. Dibinde biriken süt kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur. Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin.
  6. 190C fırında iyice kızarana kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin. Soğuk şerbeti üzerine dökün.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ev baklavası

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

portakal ağacı'ndaki en güzel tatlılar listesi yapacak olursak oy çoğunluğumu kullanarak annemin baklavasını birinci sıraya yerleştireceğim. fransız keki veya vişne sulu ıslak kek onu belirli bir mesafeden takip edebilirler. dünkü baklava dışarıda satılanlara göre daha güzel ve daha hafifti. hem de sinem ve arzu'nun getirdiği dondurma ile birlikte daha da lezzetli oldu.
malzemeler:
  • şerbeti:5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • yarım limonun suyu
  • hamuru:4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100g erimiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • içi:
  • 250g dövülmüş ceviz
  • ayrıca:3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
  • 150g eritilmiş kızgın tereyağı
hazırlanması:
1. hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.

2. yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu da açıp üzerine serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.

3. tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


şekerpare

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
"teyze, öğlen arasında sana geleceğim" dediğim zaman teyzemin cevabı "gel, fotoğraf makineni de getir." oldu. gittiğim zaman teyzem "senin de geleceğini bilseydim daha değişik tarifler yapardım" diyordu ama bence şekerpare diğer tüm yaptıklarını gölgede bırakacak kadar güzel olmuştu...

malzemeler:
  1. şekerpare için:
    • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 4 yemek kaşığı irmik
    • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    • 2 yumurta
    • 4 su bardağı un
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
  2. şerbeti için:
    • 3 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
    • yarım limonun suyu
  3. üzerlerine:
    • fındık içi
Şekerparelerin hazırlanması:
1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)

2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.

3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Şerbetin hazırlanması:
1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.

2. Ateşten alıp ılıtın. 3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin.

3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin

4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


bülbül konağı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

bu tarif biraz zor ama denemeye değiyor.
malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket margarin
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase ceviz
şerbet:

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1/4 limon

Hazırlanışı:
  1. şerbeti hazırlayıp soğutun. geniş bir kaba yoğurdu, eritip soğuttunuğuz margarini, yumurtayı, sirkeyi ve sıvıyağı koyun. azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. hamuru iki eşit parçaya bölün. ilk parçayı merdane ile yarım parmak kalılığında açın.
  2. açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın. ikinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin. simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. boşluklara birer yarım ceviz içi yerleştirin.
  3. hafif yağlanmış tepsye dizin. üzerleri kızarana dek pişirin. fırından çıkarıp üzerlerine şerbet dökün.
ayva tatlısı ve meyve çayı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

akşam eve dönünce ben de birşeyler yapmak istedim ve en kolay tarif olan ayva tatlısından yaptım.
malzemeler:
  • 6 adet ayva
  • 1,250kg toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı gıda boyası, aktardan isterken ayva tatlısı için aldığınızı belirtin
  • 10 adet karanfil
  • ayvaların çekirdekleri
hazırlanması:
  1. ayvaları soyup ikiye bölün. çekirdek yataklarını çıkarıp çekirdeklerini bir kenara alın.
  2. temizlenen ayvaları yayvan bir tencereye yanyana dizin. üzerine bir kase suda eritilmiş gıda boyasını dökün.
  3. toz şekeri, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ekleyin. ayvaların yarısına gelecek kadar soğuk su koyun. taşmamasına dikkat ederek pişirin. pişince servis tabağına alıp kaymak, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyin.
meyve çayı:
  • 2 mandalina
  • 1 büyük elma
  • 1 portakal kabuğu
  • karanfil ve tarçın
akşam bir de meyve çayı yaptım.
  1. 2 mandalina, 1 büyük elma ve 1 portakalın kabuklarını porselen bir demliğe doldurup üzerine karanfil ve tarçın ekledim. 15-20 dakika demlendikten sonra tadı çok güzel oluyor...

Kalburabastı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

tarif annemin arkadaşı emine teyze'ye ait. bu tatlıyı yaparken emine teyze'nin yaptığı gibi cevizi hamura karıştırabilir ya da annemin yaptığı gibi cevizi hamurun ortasına yerleştirebilirsiniz.
Malzemeler:

hamur malzemeleri:

  • 1 paket yumuşak margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 veya 2 kaşık yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

içine:


  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

şerbet

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1/4 limonun suyu
şerbetin:
  1. 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
hamurun:
  1. 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
  2. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
  3. kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.


Örgülü Tatlı ve Cevizli Tatlı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Soldaki tatlı teyzemin repertuvarından, sağdakini de ben lezzet kitaplığı, yöresel börekler ve tatlılar ekinden bularak yaptım. Annem cevizli tatlı tarifinin malzemeler kısmına (+ 1 yumurta) yazmış. Ben yumurta eklemeden hamuru yoğurmakta zorlanınca buzdolabına yöneldim. Yumurta kalmadığını görünce önce evdeki herkesi bana gecenin bir vakit yumurta almaları için ikna etmeye çalıştım, kimse ikna olmayınca yumurta yerine yoğurt ekleyerek hamurun kıvamını tutturdum.
Örgülü tatlı:
Malzemeler:

  • 1/2 su bardağından bir parmak eksik tereyağı/margarin, erimiş ve ılınmış
  • 1/2 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3,5 su bardağı un
İçi:
  • 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz içi
Şerbeti:
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon suyu
Hazırlanması:
  1. Toz şekeri ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha ateşte tutun. Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
  2. Katı yağı, sıvığayı, sütü ve kabartma tozunu telle çırpın. Unu ekleyerek özlü bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan yumurtadan küçük bezeler açın. Kenarlarına 4-5 çizik atın.* Ortasına cevizli içten yayın. Çiziklerin alt kısmından başlayarak örün.
  4. 190C'de üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca şerbeti üzerlerine gezdirin. (tatlı sıcak, şerbet soğuk)
*çizik şekli için sevgili Aslı'nın tarifleri arasındaki örgü poğaçaya bakabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta tatlı için Aslı'nın yaptığından farklı olarak örmeye aşağıdan başlamanız.
Cevizli Tatlı
Malzemeler:

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı/margarin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Şerbeti:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanması:
  1. Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  2. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, katıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına ceviz içi yerleştirin. İki ucunu üst üste kapatın. (iyice kapatmazsanız fırında pişerken açılıyor) Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170C fırında iyice kızarana kadar pişirin. (nar gibi kızarsın, iyi kızarmazsa şerbet dökünce tatlılar beyaz kalıyor)
  4. Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerlerine ceviz serperek servis yapın.


--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:49 -->-> Daha önceki mesaj 17:34 --

etimekli tatlı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
annem geçen hafta teyzemden aldığı tarif ile etimekli tatlıdan yapmıştı. tarif biraz zaman gerektiriyor ama bu tatlıya değdiğini söyleyebilirim.
gereken malzemeler:
  • 10-12 tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 750 gr. süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya, 2 su bardağı süt (750 gr'dan ayrıca)
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı su
  • hindistan cevizi
hazırlanışı:
  1. etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin
  2. 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın
  3. 2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün
  4. 750 gr. sütü un ve vanilya ilavesiyle muhallebi gibi pişirin. etimeklerin üzerine sürün
  5. 2 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün. hindistan ceviziyle süsleyin...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bayram, tarifleri, tatlı, tatlıları, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ramazan Bayramı Tebrik ve Kutlama Kartları, Bayram Gifleri.. E- Bayram Kartları.. Sevda Avatar ve Smiley 2 17 Ağustos 2012 13:12
Bayram şekeri ve tatlı satın alırken dikkat! Dilara Haber Arşivi 0 04 Eylül 2010 13:54