-
Tatlılar
(
https://www.ircforumlari.net/tatlilar/)
Şöbiyet Tatlısı tarifi Malzemeler 8 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka) 300 gr. çekilmiş ceviz 2 kaşık toz antep fıstığı veya ceviz 350 gr. tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı dolusu irmik 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Hazırlanışı- Bir kaç damla limon suyu
- Sütün içine irmiği ekleyip ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğutun. Çok katı olursa süt ile açabilirsiniz. Bu kaymağı olacak.
- 8 kat yufkayı 8 cm. karelik parçalara bölün.
- Her kareye bir tatlı kaşığı kaymak ve 1 çay kaşığı ceviz koyup muska şeklinde kapatın.
- Tepsiye muskaların uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizin.
- Diğer sırada şöbiyetleri ters gelecek şekilde yerleştirin.
- Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.
- Tatlının her yerine şekilde üzerlerine gezdirin.
- 180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Şöbiyetler piştiği sırada şerbetini hazırlayın Su ve şekeri birlikte 15 dk. kadar kaynatıp limon suyunu ilave edip ılınmaya bırakın.
- Şöbiyet çıktıktan sonra üzerine şerbetini dökün.(İkisi de ılık olmalı)
- Şerbetini çekip soğuduktan sonra fıstıkla veya cevizle süsleyin.
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:33. | |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net