IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2012, 19:30   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bal Kabağı Tatlısı




Bal kabağı için malzeme
2 kilogram bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bal Kabağı Tatlısı Tarifi



Bal kabağı tatlısı için ilk önce balkabağını dilimler halinde kesin
Ardından küçük küçük iki parmak kalınlığında dilimleyin
Dilimlediğiniz bal kabağının kabuklarını büyük bir ekmek bıçağı ile ekmek tahtası üzerinde keserek atın
Genişçe bir tencerenin dibine dilimlediğiniz bal kabaklarını sıralayın
Eğer birkaç sıra üstü üste olacak ise her sıraya toz şekerin bir kısmını serpin
Bal kabaklarını dizip şekerlerini de serptikten sonra 3 kahve fincanı suyu da tencerenin içine ilave edin ve ocağa koyun
Yarım saat pişirin ve ocaktan alın
Bal kabaklarınız yumuşamış ve kokusunu etrafa vermeye başlamış olmalıdır.
Üzerine kırılmış ceviz içlerini veya Hindistan cevizini serpip servis edin
Afiyet olsun
Bal kabağı için malzeme
2 kilogram bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bal Kabağı Tatlısı Tarifi



Bal kabağı tatlısı için ilk önce balkabağını dilimler halinde kesin
Ardından küçük küçük iki parmak kalınlığında dilimleyin
Dilimlediğiniz bal kabağının kabuklarını büyük bir ekmek bıçağı ile ekmek tahtası üzerinde keserek atın
Genişçe bir tencerenin dibine dilimlediğiniz bal kabaklarını sıralayın
Eğer birkaç sıra üstü üste olacak ise her sıraya toz şekerin bir kısmını serpin
Bal kabaklarını dizip şekerlerini de serptikten sonra 3 kahve fincanı suyu da tencerenin içine ilave edin ve ocağa koyun
Yarım saat pişirin ve ocaktan alın
Bal kabaklarınız yumuşamış ve kokusunu etrafa vermeye başlamış olmalıdır.
Üzerine kırılmış ceviz içlerini veya Hindistan cevizini serpip servis edin
Afiyet olsun
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
bal, kabağı, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bal Kabağı Maskesi diShy Alternatif Tıp 0 06 Eylül 2012 17:17
40 kiloluk bal kabağı şaşırttı! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 1 17 Kasım 2011 17:49
Et kabağı sulusu (kahramanmaraş) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Aralık 2010 21:17