IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2012, 19:57   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Reçelli Bisküvi




150 Gr Sana Hamurişi
1 Adet yumurtanın beyazı
2 Adet yumurtanın sarısı (oda sıcaklığında)
1 Adet limon kabuğu rendesi
2,5 Su Bardağı un
5 Çorba Kaşığı pudra şekeri
1 Çay Bardağı çilek reçeli
1 Paket vanilya

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini yoğurma kabına koyun. Üzerine yumurtaların sarılarını katın. Bir limonun kabuğunu rendenin küçük delikli tarafında rendeleyip yoğurma kabın içine ekleyin.Vanilyayı ve pudra şekerini de ekledikten sonra unu azar azar katarak hamuru yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvama geldiğinde hamuru toparlayıp oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla yarım santimden biraz daha ince olacak şekilde açın. Hamurdan şekilli kurabiye kalıplarıyla ya da çay bardağının ağzıyla şekiller çıkarın (her şekilden iki adet olacak). Farklı şekillerdeki kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip üzerine yumurta akı sürün. Böylece üzerlerine koyacağınız kurabiyeler hemen yapışacaktır. Tepsideki hamurların eşlerinin ortalarını maden suyu kapağı yardımıyla çıkarın. Ortası delik kurabiyeleri, üzerine yumurta akı sürülmüş diğer kurabiyelerin üzerine oturtun. Kurabiyeleri 5 dakika önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dakika üzerleri sararıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca ılıdıktan sonra ortadaki deliklere tatlı kaşığı yardımıyla reçel koyun.
150 Gr Sana Hamurişi
1 Adet yumurtanın beyazı
2 Adet yumurtanın sarısı (oda sıcaklığında)
1 Adet limon kabuğu rendesi
2,5 Su Bardağı un
5 Çorba Kaşığı pudra şekeri
1 Çay Bardağı çilek reçeli
1 Paket vanilya

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini yoğurma kabına koyun. Üzerine yumurtaların sarılarını katın. Bir limonun kabuğunu rendenin küçük delikli tarafında rendeleyip yoğurma kabın içine ekleyin.Vanilyayı ve pudra şekerini de ekledikten sonra unu azar azar katarak hamuru yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvama geldiğinde hamuru toparlayıp oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla yarım santimden biraz daha ince olacak şekilde açın. Hamurdan şekilli kurabiye kalıplarıyla ya da çay bardağının ağzıyla şekiller çıkarın (her şekilden iki adet olacak). Farklı şekillerdeki kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip üzerine yumurta akı sürün. Böylece üzerlerine koyacağınız kurabiyeler hemen yapışacaktır. Tepsideki hamurların eşlerinin ortalarını maden suyu kapağı yardımıyla çıkarın. Ortası delik kurabiyeleri, üzerine yumurta akı sürülmüş diğer kurabiyelerin üzerine oturtun. Kurabiyeleri 5 dakika önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dakika üzerleri sararıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca ılıdıktan sonra ortadaki deliklere tatlı kaşığı yardımıyla reçel koyun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
recelli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarçınlı ve Reçelli Büskivi Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:55
Reçelli Kurabiye Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:54
Reçelli Waffle Liaaa Pastalar 0 15 Şubat 2012 10:43