IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 21:48   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Maraş Kıvrımı




Maraş Kıvrımı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 500 Gram Tereyağı
  • 2 Su Bardağı Ceviz İçi
  • 1 Kase Fıstık İçi
  • 1 Su Bardağı Süt (Hamuru İçin)
  • 1 Adet Yumurta (Hamuru İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Sıvıyağ (Hamuru İçin)
  • Yeteri kadar Un (Hamuru İçin)
  • Yeteri kadar Tuz (Hamuru İçin)
  • Yeteri kadar Nişasta (Hamuru İçin)
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 2 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • 2 Damla Limon Suyu (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Plastik bir kaba 1 su bardağı süt, 1 yumurta, 1 çay kaşığının ucu ile tuz, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, kulak memesi yumuşaklığında olması için alabildiğince un eklenerek yoğrulur.

Kıvamını alan hamur dinlenmeye bırakılırken üzeri ıslak bez ile kapatılır. 2 su bardağı ceviz rondodan geçirilerek ufak parçalar haline getirilir. Dinlenmiş olan hamuru açmak için açılacak olan yer unlanır, ardından dinlendirilen hamur 7 eşit parçaya bölünür. Her beze, baklava yufkası gibi ince şekilde açılır.

500 gram tereyağı orta ocak ateşte küçük boy tavada eritilir. Açılan yufka 3 eşit parçaya bölünür. Her parça iki yandan alınıp ortada birleştirilerek ortasına tereyağı yayılır. Rondodan geçirilmiş olan cevizler de yufkanın tam ortasına boylu boyunca konulur.

Sonra yufkayı fazla sıkmadan dürüm gibi kapatıp ardından burgu şekli verilir. Burgu olan yufkalık hamur kıvrılarak gül şekli verilir ve tepsinin tam ortasına yerleştirilir.

Ortadan başa doğru ilerleyeceğimiz tatlımızın ikinci yufkası ilk yufkamızı çevreler. Diğer tüm yufkalar birbiri ardına yerleştirilir. Eritilmiş tereyağı, kaşık yardımı ile yufkaların üzerine konulur ve fırça yardımı ile yayılır. Maraş kıvrımı 180 derecede pembeleşene kadar pişirilir.

Fırının önceden 200 derecede ısıtılması gerekmektedir. 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı su orta ocak ateşine orta boy tencereye konularak kaynamaya bırakılır. Kaynama başladıktan sonra içerisine 2-3 damla limon suyu sıkılarak ortalama 10 dakika daha pişirilir ve soğumaya bırakılır. Şerbetin tam olarak soğuması gerekmektedir.

Pişen tatlımızın içerisine şerbeti çekmesi için üçgen şekilde dilimlenerek üzerinde şerbet gezdirilir. 1 kase fıstık içi ile servis edilmeden önce tatlımızın üzerini süsleyerek 6-8 kişilik servis edilebilir. Tatlımızın yapılış süreci ortalama 50 dakikadır
Maraş Kıvrımı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 500 Gram Tereyağı
  • 2 Su Bardağı Ceviz İçi
  • 1 Kase Fıstık İçi
  • 1 Su Bardağı Süt (Hamuru İçin)
  • 1 Adet Yumurta (Hamuru İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Sıvıyağ (Hamuru İçin)
  • Yeteri kadar Un (Hamuru İçin)
  • Yeteri kadar Tuz (Hamuru İçin)
  • Yeteri kadar Nişasta (Hamuru İçin)
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 2 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • 2 Damla Limon Suyu (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Plastik bir kaba 1 su bardağı süt, 1 yumurta, 1 çay kaşığının ucu ile tuz, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, kulak memesi yumuşaklığında olması için alabildiğince un eklenerek yoğrulur.

Kıvamını alan hamur dinlenmeye bırakılırken üzeri ıslak bez ile kapatılır. 2 su bardağı ceviz rondodan geçirilerek ufak parçalar haline getirilir. Dinlenmiş olan hamuru açmak için açılacak olan yer unlanır, ardından dinlendirilen hamur 7 eşit parçaya bölünür. Her beze, baklava yufkası gibi ince şekilde açılır.

500 gram tereyağı orta ocak ateşte küçük boy tavada eritilir. Açılan yufka 3 eşit parçaya bölünür. Her parça iki yandan alınıp ortada birleştirilerek ortasına tereyağı yayılır. Rondodan geçirilmiş olan cevizler de yufkanın tam ortasına boylu boyunca konulur.

Sonra yufkayı fazla sıkmadan dürüm gibi kapatıp ardından burgu şekli verilir. Burgu olan yufkalık hamur kıvrılarak gül şekli verilir ve tepsinin tam ortasına yerleştirilir.

Ortadan başa doğru ilerleyeceğimiz tatlımızın ikinci yufkası ilk yufkamızı çevreler. Diğer tüm yufkalar birbiri ardına yerleştirilir. Eritilmiş tereyağı, kaşık yardımı ile yufkaların üzerine konulur ve fırça yardımı ile yayılır. Maraş kıvrımı 180 derecede pembeleşene kadar pişirilir.

Fırının önceden 200 derecede ısıtılması gerekmektedir. 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı su orta ocak ateşine orta boy tencereye konularak kaynamaya bırakılır. Kaynama başladıktan sonra içerisine 2-3 damla limon suyu sıkılarak ortalama 10 dakika daha pişirilir ve soğumaya bırakılır. Şerbetin tam olarak soğuması gerekmektedir.

Pişen tatlımızın içerisine şerbeti çekmesi için üçgen şekilde dilimlenerek üzerinde şerbet gezdirilir. 1 kase fıstık içi ile servis edilmeden önce tatlımızın üzerini süsleyerek 6-8 kişilik servis edilebilir. Tatlımızın yapılış süreci ortalama 50 dakikadır
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kıvrımı, maraş

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maraş'ta kuduz karantinası Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2008 23:36
AB Türkiye'den Maraş'ı isteyecek PuSAt Haber Arşivi 1 09 Nisan 2006 22:05