IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  kral sohbet




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 21:59   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gül Baklava


sohbet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Kilogram Un
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Su Bardağı Su
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Mısır Nişastası
  • 4 Su Bardağı Ceviz İçi
  • 8 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 8 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • Yarım Limon Suyu (Şerbeti İçin)
  • 2 Su Bardağı Sıvıyağ (Üzeri İçin)
  • 250 Gram Tereyağı (Üzeri İçin)
Yapılışı:
Öncelikle serbeti için tozseker ve suyu kaynatin. Limon suyunu katip 1-2 tasim daha kaynatin ve sogumaya birakin. Hamur için un, siviyag, yumurta ve tuzu iyice yogurun. Suyu yavas yavas ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin. Parçalarin üzerine nisasta serperek oklava ile açin ve üzerlerine ceviz serpin. Her bir hamuru oklavaya sararak büzün. Oklavayi çikarip hamurlari içe dogru kivirarak gül sekli verin. Yaglanmis firin tepsisine dizin. Kizdirilmis siviyag ve tereyagi karisimini tatlilarin üzerine gezdirin. Önceden isitilmis 180 derece firinda üzerleri kizarana kadar pisirin. Firindan çikmis sicak tatlinin üzerine soguk serbeti gezdirin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Kilogram Un
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Su Bardağı Su
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Mısır Nişastası
  • 4 Su Bardağı Ceviz İçi
  • 8 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 8 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • Yarım Limon Suyu (Şerbeti İçin)
  • 2 Su Bardağı Sıvıyağ (Üzeri İçin)
  • 250 Gram Tereyağı (Üzeri İçin)
Yapılışı:
Öncelikle serbeti için tozseker ve suyu kaynatin. Limon suyunu katip 1-2 tasim daha kaynatin ve sogumaya birakin. Hamur için un, siviyag, yumurta ve tuzu iyice yogurun. Suyu yavas yavas ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin. Parçalarin üzerine nisasta serperek oklava ile açin ve üzerlerine ceviz serpin. Her bir hamuru oklavaya sararak büzün. Oklavayi çikarip hamurlari içe dogru kivirarak gül sekli verin. Yaglanmis firin tepsisine dizin. Kizdirilmis siviyag ve tereyagi karisimini tatlilarin üzerine gezdirin. Önceden isitilmis 180 derece firinda üzerleri kizarana kadar pisirin. Firindan çikmis sicak tatlinin üzerine soguk serbeti gezdirin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
baklava, gül

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meyveli Baklava Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:49
Yalancı Baklava Sue Tatlılar 0 04 Temmuz 2012 17:52
Vişneli Baklava N999 Tatlılar 0 16 Mayıs 2012 00:01