IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 22:04   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İzmir lokması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Çorba kaşığı Kuru Maya
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çorba kaşığı Limon Suyu
  • Yeteri kadar Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
Yapılışı:
Tencereye iki su bardağı su ve şekeri koyun, kaynatın.
Şurup kıvamına gelince inmeden önce limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın
Ocaktan alıp soğutun.
Mayayı, bir tatlı kaşığı şeker bir fincan ılık su ile ezin.
Unu bir kaba eleyin, bir tutam tuz ekleyip karıştırın.
Ortasını havuz gibi açın, mayayı ekleyip biraz un serpin.
Ilık ortamda kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin.
Unun ortasını tekrar açıp yumurta bir bardak suyu ilave edin.
Ele yapışmayacak şekilde çok yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Tavada sıvıyağı kızdırın. Kaşığı sıvıyağa batırın sonrada kaşıkla hamurdan parça alıp yağda kızartın.
Kevgirle alıp soğuk şuruba atın.
Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın.
Afiyet olsun

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Çorba kaşığı Kuru Maya
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çorba kaşığı Limon Suyu
  • Yeteri kadar Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
Yapılışı:
Tencereye iki su bardağı su ve şekeri koyun, kaynatın.
Şurup kıvamına gelince inmeden önce limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın
Ocaktan alıp soğutun.
Mayayı, bir tatlı kaşığı şeker bir fincan ılık su ile ezin.
Unu bir kaba eleyin, bir tutam tuz ekleyip karıştırın.
Ortasını havuz gibi açın, mayayı ekleyip biraz un serpin.
Ilık ortamda kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin.
Unun ortasını tekrar açıp yumurta bir bardak suyu ilave edin.
Ele yapışmayacak şekilde çok yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Tavada sıvıyağı kızdırın. Kaşığı sıvıyağa batırın sonrada kaşıkla hamurdan parça alıp yağda kızartın.
Kevgirle alıp soğuk şuruba atın.
Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın.
Afiyet olsun
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
lokması, İzmir

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir'de Yaşamak ( İzmir Tanıtım Rehberi) Nava Serbest Kürsü 13 10 Eylül 2012 00:43
İzmir lokması tarifi (Ege) Violent Yöresel Yemekler 0 16 Haziran 2012 16:22
Ballı Sultan Lokması Tatlısı Burce Tatlılar 0 26 Mayıs 2012 23:49
İzmir / Bayraklı - Tepekule (Eski İzmir) Ecrin Ege Bölgesi 0 15 Eylül 2011 21:47
Yoğurtlu Bitlis Lokması YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 07:16